PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Consell dels Infants dissenyarà la festa d’inauguració de la futura plaça de Cal Borni Duch, que estarà dedicada a la Infància

Acabat el procés de renovació, ahir es vas constituir el nou Consell que estarà format per 100 infants de la ciutat d’entre 10 i 12 anys El Consell dels Infants dissenyarà la festa d’inauguració de la futura plaça de Cal Borni Duch, que estarà dedicada a la Infància

D’aquesta manera, el Consell dels Infants treballarà el propers curs en els àmbits esmentats:

  • Projecte de l’acte d’inauguració Plaça dedicada als Infants

L’any passat, el Consell d’infants va formalitzar una petició presentant un manifest per sol·licitar dedicar una plaça a la infància a la ciutat. Es tractava d’un manifest que recollia una sèrie d’acords i que l’Ajuntament va valorar de forma positiva i es va decidir dedicar la futura plaça de Cal Borni Duch a la infància de Sabadell. Durant aquest any 2022 des del Consell, amb l’acompanyament de professionals del servei de Planificació i Gestió Urbanística i del servei d’obres públiques de l’Ajuntament, s’han treballat tota una sèrie de propostes de disseny de la plaça presentades públicament a l’anterior sessió plenària celebrada el mes de juny. Ara, L’Ajuntament ha demanat que els membres del consell  treballin en un projecte global per crear l’acte d’inauguració de la plaça. Serà un projecte integral que va des de dissenyar el programa, el pressupost que es necessitaria per desenvolupar la jornada i el Pla de comunicació.

  • Nomenar a un conseller i consellera delegat i delegada

Es proposa la creació  d’un protocol que estableixi l’elecció d’aquestes figures, les seves tasques, la durada del càrrec i els actes on tindrien representació.

  • Programació infantil Festa Major

L’encàrrec es centra en la creació de propostes relacionades amb la Festa Major infantil, per traslladar-les a la Regidoria de Cultura, per tal que es pugui valorar la seva implementació en futures edicions de la Festa Major de Sabadell.

Plenari

La sessió plenària del Consell dels Infants i Adolescents, celebrada ahir dimecres al Complex Alexandra, va presentar també les propostes treballades durant aquest trimestre. A més, durant la sessió es va donar la benvinguda als 53 infants d’entre 10 i 11 anys que s’incorporen al consell escollits a principis de novembre i, a la vegada, es va acomiadar als consellers i conselleres sortints. Seguidament es va donar per constituït formalment el nou Consell, que estarà format per 100 infants de la ciutat d’entre 10 i 12 anys.

El treball realitzat durant aquest trimestre ha estat centrat en els drets dels infants, fruit d’una proposta d’UNICEF a partir de la qual s’ha elaborat el manifest d’aquest any. Es va explicar, en aquest context, l’experiència de les tres conselleres que van participar a la 7a Trobada estatal de consells de participació infantil a Càceres, espai d’on neix el manifest, elaborat amb les aportacions del conjunt de consells de participació infantil de l’estat.