PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell engega un any més una campanya per fomentar el reciclatge de vidre a l’hostaleria i la restauració

Un equip d’informadors visitaran els establiments per informar de la correcta separació dels envasos de vidre i de les obligacions en matèria de gestió de residus Sabadell engega un any més una campanya per fomentar el reciclatge de vidre a l’hostaleria i la restauració

L’objectiu principal de la campanya és incrementar els nivells de reciclatge de vidre a Sabadell i aconseguir el compromís dels professionals d’un sector que esdevé clau, ja que  genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús a l’Estat.

Per aquest motiu, al llarg de les properes setmanes, un equip d’informadors visitaran els establiments –bars, cafeteries, restaurants i hotels– del canal Horeca per informar de la correcta separació dels envasos de vidre i de les obligacions en matèria de gestió de residus. Així mateix, Ecovidrio lliurarà, si cal, cubells totalment gratuïts per facilitar la separació del vidre als establiments.

Aquesta iniciativa reforça la campanya realitzada durant el 2021, en la qual es van visitar presencialment 703 establiments i es van lliurar més de 300 cubells.

La campanya s’emmarca dins el seguit d’iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Sabadell per millorar la recollida selectiva de residus, per tal d’assolir els objectius ambientals fixats per la Unió Europea, que són d’un 55% de reciclatge el 2025 i d’un 60% el 2030.

A Sabadell, la fracció de vidre representa un 4% del total de residus municipals generats, la qual, segons l’Agència de Residus de Catalunya, hauria de ser del 8% en pes. Això vol dir que una part important d’aquest residu no es recicla correctament.