PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament es dota d’un nou Reglament de prestacions socials, que demà es presenta al Ple per a la seva aprovació inicial

L’Ajuntament es dota d’un nou Reglament de prestacions socials, que demà es presenta al Ple per a la seva aprovació inicial

El reglament estableix les modalitats de prestació, que poden ser de dos tipus: d’una banda, econòmiques d’urgència social previstes a la Llei 13/2006, de 27 de juliol, per atendre situacions puntuals, urgents i bàsiques de subsistència. D’altra banda, hi ha les prestacions econòmiques destinades a prevenir, pal·liar i evitar situacions d’exclusió o de risc d’exclusió social. Aquests ajuts s’atorguen associats a un pla de millora individual o familiar dissenyat pels equips bàsics d’atenció social, per tal de contribuir a neutralitzar els factors que provoquen la situació de necessitat.  

En relació a les prestacions, el reglament contempla l’àmbit d’aplicació --qui se’n pot beneficiar--, com també els criteris d’atorgament. En aquest sentit, a l’hora de valorar, es tenen en compte els ingressos i s’atorguen una sèrie de punts atenent a diverses casuístiques que poden anar lligades a una situació de vulnerabilitat, entre les quals que hi hagi pèrdua o risc de pèrdua de l’habitatge, el fet de tenir menors a càrrec, dificultats d’accés a subministraments bàsics, situacions d’alimentació inadequada, discapacitat o dependència, etc.

Així mateix, el reglament parla de la quantia de les prestacions, tot establint uns màxims i que aquests ajuts es determinaran d’acord amb el pla de millora individual i/o familiar de la persona sol·licitant i la valoració de la seva situació.