PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb un grafit dedicat al medi ambient

El nou mural està ubicat a la façana de l’Institut Les Termes Sabadell commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb un grafit dedicat al medi ambient

En l’acte de presentació hi ha participat la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, qui ha destacat que:

“amb el mural que veiem avui a les parets de l’institut Les Termes convidem a reflexionar sobre el medi ambient. El canvi climàtic és una realitat, les estacions de l’any han desaparegut i és necessari que infants i joves tinguin consciència de que només tenim un planeta i l’hem de cuidar i respectar”.

L’objectiu del projecte Pintem de Drets Sabadell, que compta amb diferents murals pintats arreu de la ciutat des de l’any 2016, és sensibilitzar la ciutadania i alhora deixar constància del compromís municipal amb els drets fonamentals de les persones.

Els murals inaugurats avui són obra dels germans Hono i Kimo Osuna, reconeguts grafiters que viuen al mateix barri de Les Termes. Amb aquest grafit han volgut reflectir un tema tant candent i actual com és l’emergència climàtica i el dret a poder gaudir d’un entorn saludable.

En el procés creatiu del grafit hi ha participat també l’alumnat de l’institut. Tal com ha explicat la directora del centre, Maica Amorín,

“el projecte de l’Ajuntament ens ha permès guanyar un espai verd natural que ara serà la nostra responsabilitat mantenir. Iniciatives com aquesta són necessàries també als barris, a tot el territori. Estem molt agraïts que ens hagueu inclòs enguany en la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans”.

I és que complementant la realització del grafit, destaca enguany la col·laboració amb l’empresa social CIPO per fer un jardinet a l’institut amb la finalitat que, un cop plantat, sigui l’alumnat qui se’n cuidi, conscienciant així sobre la importància de mantenir els entorns naturals.

CIPO és una empresa social sense afany de lucre de Sabadell que de de l’any 1968 treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental i les seves famílies, des de la integració sociolaboral (formació ocupacional, treball) i també en la generació de xarxes i marcs de cooperació amb altres entitats, institucions i empreses.

Programa de Drets Humans

El 10 de desembre es commemora el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, l’any 1948.

Entorn aquesta efemèride cada any des de l’Ajuntament de Sabadell s’impulsa el Programa de Drets Humans, amb el qual es volen reivindicar aquests drets i promoure la igualtat entre persones. El programa d’enguany, que es pot consultar en línia, consta de més d’una vintena de propostes per donar a conèixer i sensibilitzar entorn els drets humans, i que finalitzaran el 21 de desembre.