PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Més d’una trentena d’espectacles en la nova temporada d’hivern-primavera als teatres municipals

En la nova programació artística destaquen produccions com La Trena i noms com ara Ramon Mirabet, Ara Malikian, Sol Picó, Pascal Comelade i Ivette Nadal, entre molts d’altres Més d’una trentena d’espectacles en la nova temporada d’hivern-primavera als teatres municipals

En la nova programació dels teatres destaquen noms com Ramon Mirabet, Sol Picó, Pascal Comelade i Ivette Nadal, entre molts d’altres. També en són protagonistes obres tan aclamades com La Trena i espectacles musicals com The Ara Malikian World Tour. A més, la nova temporada acostarà el teatre local a la ciutadania amb obres com Feliç, perquè t’estimo del grup sabadellenc Il·lús Teatre, que celebra el seu 25è aniversari i farà residència al teatre Principal.

Pel que fa a l’Estruch, aquesta temporada destaca l’acolliment de 42 residències professionals i la presència d’artistes contemporanis de circ, dansa, teatre i arts visuals.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha explicat que

“la programació inclou molta creació de quilòmetre zero, però també altres propostes de qualitat d’arreu”.

I ha destacat que als teatres hi ha

“residència d’òpera, de simfònica i de cambra. També hi ha les residències de l’Estruch i laSala i les residències de teatre professional al Principal. Les entitats culturals sabadellenques fan que aquesta programació sigui així de rica”.

Arts escèniques i programació familiar als teatres

La temporada d’escèniques començarà al febrer amb La Trena, l’aclamada obra dirigida per Clara Segura i interpretada per ella mateixa juntament amb Cristina Genebat, Marta Marco i la sabadellenca Carlota Olcina. Aquesta és la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt diferents, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós desig de llibertat.

També hi haurà altres espectacles com Malditas plumas, on la ballarina Sol Picó narra la vida d'una vedet del Paral·lel, i Feliç, perquè t’estimo, una producció de poesia i música en directe creat per la companyia sabadellenca Il·lús Teatre, qui farà residència al Principal com a mostra de suport a la creació local. A més, es presentarà Trans (més enllà), de la mà de La Companyie des Hommes, que comptarà amb la sabadellenca Clara Palau.

Pel que fa a la programació familiar, hi haurà propostes com Adéu Paf, la gira que posa punt i final a la trajectòria de Falsterbo; Loop, la darrera producció de la companyia Aracaladanza; i les obres de Joventut de la Faràndula, que presentarà Aladí, Alexandra, la pirata i  El teatre dels somnis, creat a propòsit del 75è aniversari de l’entitat.

Música simfònica, de cambra i òpera

La música guanya terreny a la ciutat amb el destacat violinista The Ara Malikian World Tour; el concert d’acomiadament del Cor Vakombà; la presentació del quart treball discogràfic de Ramon Mirabet; i el concert de Pascal Comelade i Ivette Nadal.

Pel que fa als concerts simfònics que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) a la Faràndula, hi ha títols com el Festival de valsos i danses, Bolero de Ravel i l’estrena mundial del Concert per a piano i orquestra de Marco Mezquida. També es presentarà la Simfonia Júpiter de Mozart, amb què el públic podrà gaudir de la música clàssica en tota la seva esplendor.

D’altra banda, el cicle de música de cambra comptarà, com és habitual, amb sis concerts organitzats per Joventuts Musicals de Sabadell. També hi haurà concerts de l’Orquestra d’acordions de Sabadell, la Jove Capella Reial de Catalunya, la GIO Symphonia i l’artista resident Albert Guinovart. En els concerts que tindran lloc en el Saló del Principal, amb un format més íntim i proper, destaca la participació d’Enric Varas i Pau Armengol, Maria Ribera, el quartet de saxofons Synthèse Quartet, el Trio Jakob i Carles Marigó.

Finalment, l’òpera, de la mà de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC), continuarà la temporada amb Madama Butterfly i Il trovatore de Giuseppe Verdi.

Circ, dansa, teatre i arts visuals a l’Estruch

L’Estruch inicia la nova temporada amb diverses novetats i l’acolliment de 42 projectes professionals.

D’una banda, Sabadell tornarà a formar part del Festival de Dansa Metropolitana amb propostes com La mecànica de l’infortuni, de Lisard&Clementine. També hi haurà altres creacions de dansa com Gateways, de Freebodies.

D’altra banda, l’Estruch acollirà teatre com la producció sabadellenca Negatius, de Fanny Bulló i Josep M. Roviralta, i Loco Amoris, de La Bella Otero.

Així mateix, el circ tindrà un lloc destacat amb els tallers de circ en família i els espectacles de Sophie Núñez, Caí Circ, Cirque Entre Nous, Yldor Llach, Big Lady, Impulsos i l’Escola de les Arts del Circ Rogelio Rivel.

Finalment, entre les propostes també hi haurà el primer concert del festival Embassa’t, protagonitzat per Anna Andreu a l’Estruch, i les presentacions d’arts visuals NOW.

Consulta tot el programa aquí.