PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Cavalcada recorrerà 7 km de nord a sud amb el seguici dels Reis d’Orient, el Llaminer, els personatges de Somriu el Nadal i moltes altres sorpreses

La Fira Reial obre avui a la Fira Sabadell perquè la ciutadania pugui endinsar-se al món que envolta l’arribada dels Reis a Sabadell La Cavalcada recorrerà 7 km de nord a sud amb el seguici dels Reis d’Orient, el Llaminer, els personatges de Somriu el Nadal i moltes altres sorpreses

La Cavalcada, que en aquesta edició recupera la plena normalitat sense restriccions després de la pandèmia, s’iniciarà amb la tradicional rebuda a Ses Majestats, que tindrà lloc a les 17.30h al carrer de les Palmeres i comptarà amb la presència dels personatges de Somriu el Nadal. Serà llavors quan Melcior, Gaspar i Baltasar rebran la clau de la ciutat, que els permetrà entrar a totes les cases de Sabadell.

A les 18.00h començarà el recorregut de la comitiva, integrada per unes 450 persones, bona part de les quals provenen d’una vintena d’entitats de la ciutat. A banda de les carrosses de Ses Majestats, formaran part del seguici la Màquina dels Desitjos (la Carrossa de l’Ambaixador), la nova carrossa de les joguines (novetat d’enguany) i les carrosses de les Llaminadures i la del Carbó, estrenades l’any passat, entre molts altres elements.

Així mateix, hi haurà les múltiples comparses, entre les quals la de les llaminadures, la dels estels, la de recollidors de xumets, els carters i els torxers, a més de l’avançada de percussió, els 600 i les Vespes.

No hi faltaran la il·luminació i els efectes per donar més vistositat al pas de la comitiva. I durant el recorregut es llençaran unes 7 tones de caramels, aptes per a celíacs. Una vegada més, l’Ajuntament s’adhereix a la campanya promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya, amb el lema “Cap infant celíac sense caramels”.

El recorregut

Entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre aproximadament, la comitiva passarà per:

  • de les Palmeres
  • Matadepera
  • Concòrdia
  • Francesc Layret
  • de Prats
  • de l’Onze de Setembre
  • Via Massagué
  • Passeig Manresa
  • Passeig de la Plaça Major
  • Plaça del Doctor Robert
  • Rambla
  • Barberà
  • de Barcelona
  • Ronda Pau Vila - Plaça de la Nova Creu

Entitats participants i patrocinadors

Les entitats que prenen part a la Cavalcada de Reis són A.V.Creu Barberà, Ass. Artística L’Encert, Bruixes del Nord, Club Gimnàstic Catalunya, Club Patinatge Artistic de Sabadell, Club Seat 600 Sabadell, Centre Parroquial Sant Vicenç, Diables de la Creu Alta, Escola Bots Dansa, Escola de Dansa El Gimnàs, Escola de Dansa KMYStudio, Escola de Dansa Mar Luque, Escola de Dansa Mònica Escribà, Forques de Can Deu, Joventut de la Faràndula, Sabadell Comerç Centre, SCR El Ciervo, Sentinelles d’Arkemis i Vespa Club Sabadell. També hi col·laboraran els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

D’altra banda, les empreses i entitas patrocinadores són CEVASA, CIPO, Drogueria La Moderna, Foment del Reciclatge, Sorigué Ambitec i TUS.

Fira Reial

Amb la voluntat que la ciutadania pugui endinsar-se al món que envolta l’arribada dels Reis d’Orient a Sabadell, conèixer els tallers on treballen els ajudants de Ses Majestats i veure els diferents elements de la comitiva, des d’avui es pot visitar la Fira Reial a la Fira Sabadell. Un esdeveniment en el quan prenen part algunes de les entitats que participaran a la Cavalcada. 

Enguany, per tal de fer més fluïda la visita, s’ha modificat el recorregut per l’espai i el públic podrà visitar la mina del carbó. Així mateix, s’ha construït un gran arbre de la son a una de les parets interiors de la Fira.

Conformen la Fira Reial el Passadís d’accés, la Sala de mapes, la Mina del carbó, la Zona dels desitjos, la Zona dels Regals, el Pavelló Reial i l’Arbre de la son. Al Pavelló de Ses Majestats, a més de les carroses i les haimes, i com ja es va fer l’any passat, la ciutadania podrà veure els vestits i les joies que Melcior, Gaspar i Baltasar lluiran el dia de la Cavalcada. Durant el recorregut per la Fira, es podrà veure, així mateix, un tastet de les coreografies de les comparses que acompanyaran als Reis en el seu pas per la ciutat.

La Fira Reial estarà oberta des d’avui dilluns, 2 de gener, fins al dimecres, dia 4, de 17.30 a 20 h.