PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida per a persones nouvingudes

L’objectiu és donar a conèixer els serveis i recursos que hi ha a la ciutat L’Ajuntament torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida per a persones nouvingudes

El programa d’acollida municipal ha programat un total de 78 sessions per aquest any, que es faran de forma periòdica i en horari de matí i tarda en diferents equipaments de la ciutat (Casal Pere Quart, centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà o Torre-romeu). El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convida directament a les persones nouvingudes que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència.

Després de la primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són convocades a una entrevista individual on se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Per la tinenta d’alcaldessa Marta Morell:

“el programa d’acollida és fonamental per la integració de les persones nouvingudes a la nostra ciutat, una ciutat inclusiva i que no deixa a ningú enrere, sigui quin sigui el seu origen, la seva nacionalitat o la seva cultura”.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’any 2022 es van realitzar 75 sessions d’acollida, on hi van assistir unes 800 persones.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2023 (enllaç)

Vídeo del circuit d’acollida a Sabadell