PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els autobusos de Sabadell preveuen entrar al sistema de la T-mobilitat a finals de mes

Els autobusos de Sabadell preveuen entrar al sistema de la T-mobilitat a finals de mes

Mentrestant, i per donar una solució temporal a les persones usuàries que ja disposen d’un suport T-mobilitat i que no poden realitzar la validació en els autobusos de la TUS, es poden dirigir a qualsevol punt presencial que sigui d’atenció al client T-mobilitat on se li generarà un suport magnètic pels dies o viatges que tenia restants en el seu suport sense contacte. Actualment a la ciutat de Sabadell, aquesta gestió es pot realitzar en el punt d’atenció al client de Ferrocarrils situat a l’estació de la palaça Major de Sabadell.

A la pàgina web oficial de la T-mobilitat: https://t-mobilitat.atm.cat/ es poden consultar altres punts d’atenció i informació al client T-mobilitat en l’àmbit de l’Àrea Metropolitana.

La implantació d’aquest nou sistema de la T-mobilitat s’està realitzant per part de l’ATM de manera progressiva, i atès que encara hi ha diversos serveis de transport de municipis de fora de la primera corona tarifaria que estan en fase d’integració, com és el cas de TUS, no es poden validar les targetes sense contacte i per tant, ATM ha determinat que els títols en suport magnètic continuaran sent vàlids fins que la T-mobilitat no estigui implementada en tots els operadors. Aquest seria el cas de la T-jove, primer títol que ATM ha anunciat que deixarà d’estar disponible en el suport tradicional de targeta de cartró i banda magnètica però que es continuarà venent durant les pròximes setmanes i es podrà continuar utilitzant fins a esgotar-la.

 

Informació sobre la T-mobilitat

La T-mobilitat és el nou model de gestió del Sistema Tarifari Integrat de transport públic de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona que inclou el projecte del billetatge amb tecnologia sense contacte que permet viatjar en tota la xarxa de transport públic i que oferirà als usuaris millores d’ús, atenció i informació del transport públic.

El nou sistema s’incorporarà també en tots els vehicles de la flota TUS i conviurà durant un cert temps amb el sistema magnètic. Per tant, els usuaris podran validar l’accés a l’autobús mitjançant els dos sistemes disponibles:

- Validació magnètica: mitjançant la validadora magnètica actual (una per vehicle)

- Validació sense contacte: mitjançant les dues validadores sense contacte que es trobaran a l’interior del vehicle.

Així, es podrà validar sense contacte en els dos suports disponibles que són la targeta PVC (suport personalitzat amb el nom del titular, per tant, nominal i personal), i el telèfon mòbil amb el sistema Android i la tecnologia NFC (la compra del títol es podrà fer des d’una APP mòbil i estarà disponible a l’instant).

La recàrrega de títols en el suport es podrà realitzar de forma presencial a les oficines d’atenció al client o digitalment mitjançant la web o l’APP T-mobilitat.

Quan TUS s’incorpori a la T-mobilitat, l’Oficina de Mobilitat també serà un Centre d’Atenció i Informació de la T-mobilitat on s’atendrà i realitzarà totes les gestions vinculades a la T-mobilitat: donar-se d’alta, gestió dels títols integrats, resolució d’incidències i queixes, etc. Mentrestant, les persones usuàries poden dirigir-se als punts d’atenció al client de Ferrocarrils, Rodalies Renfe i Estació d’autobusos interurbans per aquestes gestions.