PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Consell Consultiu de la Gent Gran inicia el procés de renovació de membres

El termini de presentació de sol·licituds per formar-ne part finalitza el 25 de gener El Consell Consultiu de la Gent Gran inicia el procés de renovació de membres

La petició s’ha de realitzar per mitjà del tràmit de la seu electrònica de l’Ajuntament. El Consell consultiu pot estar format pels següents vocals:

  • Un regidor o regidora en representació de cadascun dels grups polítics municipals que componguin l'Ajuntament o bé persona designada pel grup municipal en qui es delegui, per impossibilitat d’aquell.
  • Un representant per cada entitat o associació ciutadana registrada que centri la seva activitat en la gent gran.
  • Persones grans que siguin membres i actuïn com a representants de les entitats d’àmbit general de la ciutat (entitats no específiques de gent gran: culturals, recreatives, esportives, de solidaritat, de veïns …) amb un màxim de 25 representants.
  • Persones grans que s’han significat per la seva aportació professional, o personal a la vida de la ciutat i no estiguin incloses als grups anteriors, amb un màxim de 15 representants

Tots els vocals del Consell, tant els proposats pels grups municipals, per les entitats o per invitació de la regidora o de l’àmbit responsable, són nomenats pel Ple municipal.

El Consell Consultiu de la Gent Gran és un òrgan de participació sectorial, creat l’any 2000, amb la finalitat d’estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers generals de la ciutat. Especialment, però, se n’ocupa d’aquells relatius a la gent gran, oferint un espai d'influència ciutadana i de corresponsabilitat que enriqueixi la pràctica de l'administració i el govern municipal. Està format per gairebé una seixantena de persones que actuen en comissions de treball. Es convoquen dues sessions plenàries l’any.

Més informació