PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El dispositiu de l’Operació Fred s’allarga fins a la matinada del 28 de gener

En previsió que les baixes temperatures continuïn al llarg de la setmana, s’amplia el protocol per atendre persones sense sostre El dispositiu de l’Operació Fred s’allarga fins a la matinada del 28 de gener

Recordem que centre d’acollida compta amb diferents espais climatitzats amb un total de 15 llits. A més d’un llit ben equipat on passar la nit, Creu Roja oferirà a les persones acollides el sopar, l’esmorzar del dia següent, servei de dutxes, roba neta d’abric i un acompanyament dels professionals de l’entitat per avaluar la seva situació personal.

Per la seva banda, les Unitats d’Emergència Social (UES) de Creu Roja s’encarregaran de recórrer els punts de la ciutat on consten que viuen persones sense llar i se les informarà que poden anar al centre d’acollida. Si algunes d’aquestes persones no hi volen anar, igualment es farà entrega de menjar i begudes calentes i roba d’abric a peu de carrer.

A més, a partir d’aquesta nit s’activa un reten de 2 persones i un camió que podrà intervenir en cas que es necessiti abocar sal a la via pública. Cal recordar que fa ja algunes setmanes es va repartir sal en alguns equipaments municipals. També hi ha reserves de sal a les dependències de Policia Municipal i als magatzems d’Smatsa. L’activació serà a partir d’avui i fins a la nit del diumenge 28 de gener.

L’Operació Fred implica l’actuació en xarxa entre diferents serveis municipals i entitats d’atenció a persones sense llar. En aquest sentit, és Policia Municipal qui alerta sobre les previsions meteorològiques i la necessitat d’activar les actuacions i el servei d’Acció Social qui centralitza la informació dels ciutadans i ciutadanes amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació permanent amb Creu Roja, Càritas, Actuavallès i Ningú Sense Sostre. Si les persones són ateses o s’adrecen directament a aquestes entitats o a altres de la ciutat, s’informa i s’inclouen posteriorment a la llista centralitzada per Acció Social.

Consell de protecció en situacions de risc per fred

S’aconsella seguir les informacions i previsions meteorològiques, sobretot si heu de fer algun desplaçament. De fet, si no és del tot imprescindible, es desaconsella l’ús del cotxe. Pareu atenció a les persones, familiars o veïns, que visquin soles. Poden necessitar la nostra ajuda.

Quan sortiu al carrer, abrigueu-vos bé amb bufanda, guants i barret. Si agafeu el vehicle, assegureu-vos de portar el dipòsit de combustible ple, portar cadenes, una llanterna i una manta. Conduïu amb molt de compte pel possible risc de gelades a la calçada. Si teniu mascota, procureu que no passi molt de temps a l’exterior. I a l’interior de la llar, no deixeu estufes de flama o dispositius de calor desatesos.

Més consells.