PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Rècord de participació a les activitats i a les assessories de l’Oficina Jove

Rècord de participació a les activitats i a les assessories de l’Oficina Jove

L’Oficina Jove compta amb 7 assessories especialitzades, que són: Orientació educativa, Orientació ocupacional, Acompanyament emocional, Punt Lila, Associacionisme, Drogues i pantalles, i mobilitat internacional. Totes elles són gratuïtes, funcionen amb cita prèvia, i ofereixen una atenció personalitzada, individual o grupal, tant a joves de 12 a 29 anys com a les seves famílies i/o altres persones referents adultes, tant de Sabadell com de la resta de la comarca.

Destaca especialment el creixement de l’Assessoria d’acompanyament emocional, amb gairebé 200 atencions realitzades durant el 2022, respecte les 58 del 2021. Actualment aquest servei s’està duent a terme per part d’una psicòloga especialitzada.

De la mateixa manera, enguany s’ha registrat un rècord d’atencions des de l’Assessoria d’orientació ocupacional i des de l’Assessoria d’orientació educativa, passant de 261 al 2021 a 433 assessoraments en temes ocupacionals, i de 99 a 150 en temes educatius, respectivament. Aquesta última assessoria és la que té més demandes, i de les històriques de l’Oficina Jove.

L’Assessoria ocupacional la lideren tècniques del Programa Referents d’Ocupació Juvenil, cogestionat entre Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, i que s’adreça a joves de 16 a 29 anys. 

En paral·lel a les assessories hi ha un programa d’activitats organitzades a l’Oficina Jove: xerrades, tallers i cicles entorn temàtiques d’especial interès per la gent jove i/o sobre temes d’actualitat. Durant el 2022, s’han fet 46 activitats, de les quals 33 han estat adreçades a joves i 13 s’han adreçat a famílies i/o adults. Aquesta programació estable ha suposat una participació total de 694 persones.

S’han abordat temàtiques de l’àmbit de la salut o de l’educació, com pot ser la sexualitat, la gestió emocional, la gestió del consum de pantalles o les violències masclistes; també d’altres més de l’àmbit de l’orientació educativa, com són els recursos formatius existents, beques sobre estudis post obligatoris; i d’altres de l’àmbit més laboral com pot ser la recerca de feines de temporada, els recursos ocupacionals existents, etc. 

L’Oficina Jove està ubicada al c. de Blasco de Garay, 19, i el seu horari és de dilluns a dijous de 9 a 15 hores i de 16 a 18 hores, i els divendres de 9 a 15 h. També es pot trobar informació de les activitats que organitzen a la seva pàgina web o a l’Instagram @sbdjove.