PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa del Dia Internacional de les Dones reivindica la igualtat en el món de l’esport

S’han programat una cinquantena d’activitats entorn la temàtica “dones i esport”, que tindran lloc durant tot el mes de març El programa del Dia Internacional de les Dones reivindica la igualtat en el món de l’esport

Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, ha destacat que

“l’esport ha de ser un element cohesionador i de convivència i a Sabadell podem dir que les entitats i els clubs esportius estan implicats en la lluita contra la desigualtat”.

Morell també ha explicat que

“la igualtat no l’aconseguirem soles, sinó que hem de treballar des de les institucions i la ciutadania de manera conjunta”.

El programa d’activitats inclou una cinquantena de propostes amb formats molt diversos i per a una gran varietat de públic: xerrades, activitats esportives, tallers, exposicions, espectacles, etc. El programa s’ha treballat de forma transversal amb diferents serveis de l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, a més d’entitats i clubs de la ciutat, com és el cas del Club Natació Sabadell.

Ester Eroles, representant de la Junta Directiva del Club Natació Sabadell ha recordat que el Club Natació Sabadell

“és el club amb més olímpics i olímpiques del món. Per això, per la visibilitat que tenim, continuarem treballant per la promoció de l’esport femení i col·laborant amb l’Ajuntament en tot allò necessari”.

L’acte central d’enguany repetirà el format de jornada de lectures públiques, el dimecres 8 de març en horari de matí i tarda al Casal Pere Quart. Les persones que hi vulguin participar, llegint textos escrits per dones, poden inscriure-s’hi via web. És una proposta organitzada per la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS).

També el 8 de març al matí es farà públic a les xarxes socials de l’Ajuntament un vídeo protagonitzat per dones vinculades a l’esport, ja sigui com a esportistes, directives o àrbitres. El vídeo ha comptat amb la participació de diverses entitats i clubs de la ciutat.

Destaca també la taula rodona “Dones i èxit esportiu”, amb la participació de tres esportistes d’elit: la waterpolista Maica Garcia, la nedadora Marina Garcia i l’atleta de curses de muntanya Núria Picas. Tindrà lloc el dijous 16 de març, a les 18 hores, al Casal Pere Quart. En aquest sentit, Maica Garcia, ha avançat que

“seguirem lluitant per aconseguir la igualtat. És cert que hem fet grans passes, però encara ens queda molt per fer”.

Per al públic infantil i familiar, el dissabte 25 de març hi haurà l’espectacle “Quan les nenes volen alt”, que explica la història de tres nenes amb grans somnis però a qui els han omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. Serà a les 12 hores a la plaça de les Dones del Tèxtil.

Amb l’objectiu de visibilitzar la commemoració del Dia de les Dones, un any més s’il·luminaran de color lila les fonts de la plaça Concòrdia, la plaça de Catalunya i la plaça de la Creu de Barberà, del 8 al 12 de març, a més de la façana de l’Ajuntament. També hi haurà cinc punts liles en diferents espais de la ciutat i en algunes activitats esportives per tal de continuar amb la tasca de sensibilització i alhora oferir atenció, suport i acompanyament en possibles situacions que es puguin produir en horari nocturn.

Programa activitats 8 de Març