PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament inverteix més de 3,5 M€ en millores a l’espai públic del Sud de la ciutat

Entre les actuacions, s’ha reurbanitzat el carrer de Concha Espina, renovat l’asfaltat a una quinzena de vies, substituït els punts de llum a més de 60 carrers i s’hi ha promogut la renovació i plantació d’arbrat L’Ajuntament inverteix més de 3,5 M€ en millores a l’espai públic del Sud de la ciutat

Entre les actuacions, s’ha reurbanitzat el carrer de Concha Espina, s’han renovat 13 àrees de jocs infantils, s’han substituït els punts de llum per led a 64 carrers --a més de la renovació integral que s’està fent a l’avinguda de Barberà –, s’ha reposat l’asfaltat a més d’una quinzena de vies i s’han plantat o estan projectats prop de 550 arbres al conjunt del districte.

Tal com ha comentat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“la zona sud era un dels àmbits de la ciutat que necessitava d’una actuació més específica i intensiva. Per això, en el marc de les millores que hem promogut a tot Sabadell, hem treballat per dignificar i millorar la qualitat de l’espai públic d’aquests barris, actuant a diferents nivells, tant amb projectes de més envergadura com la renovació del carrer de Concha Espina o la que estem fent al carrer de Goya fins a petites accions com renovar l’asfalt d’un carrer o l’enjardinament d’una plaça, que també té un important impacte en el dia a dia dels veïns i veïnes”.

Més i millors espais per a la ciutadania

Amb la reurbanització del carrer de Concha Espina, entre els carrers dels Reis Catòlics i el de Pardo Bazan, s’han guanyat 950 m2 per al passeig i l’estada del veïnat, potenciant-hi la presència de verd i transformant una via que connecta diversos serveis i equipaments. Amb la renovació, que ha comportat una inversió propera als 585.000 euros, s’ha donat resposta a una reivindicació veïnal. Paral·lelament s’està treballant per poder iniciar els treballs del Jardí del Sud, que convertiran l’espai situat davant la piscina municipal de Campoamor i l’Institut Ribot i Serra en un nou parc d’11.000 m2.

També donen resposta a una demanda ciutadana les obres que s’estan realitzant al carrer de Goya, amb les quals es solucionarà el deteriorament que pateix la via i es donarà lloc a una nova rambla a la zona sud. Amb la renovació, entre els passeig del Comerç i d’Espronceda, es crearan espais perquè els vianants puguin passejar de manera més còmoda i segura, es guanyaran zones d’ombra i estada i hi haurà més vegetació. Les obres comporten una inversió superior als 514.000 euros i inclouen l’enjardinament i la millora paisatgística de les dues rotondes a l’inici i final del tram on s’actuarà.

Un altre dels projectes que s’ha portat a terme ha estat la millora a diferents trams de vorera de la ronda de Santa Maria --s’hi ha actuat a 668 m2—, la reparació de 51 escocells i la millora de 542 m2 del carril bici d’aquesta via.

D’altra banda la reparació de ferms ha arribat a una quinzena de carrers del sud, com el passeig del Comerç, d’Espronceda, el carrer de Clemència Isaura, Velázquez, Fontanella, Can Viloca, Fra Juniper Serra o Sant Pius X, entre altres. També s’han renovat voreres com és el cas del carrer de Pardo Bazán i s’han realitzat nombroses intervencions de manteniment al conjunt del districte.

Així mateix, s’han impulsat diferents actuacions de senyalització i pintura per ampliar l’espai del Passeig dels Almogàvers destinat als vianants.

Millors espais per als infants

Les millores al districte 6 han inclòs la renovació de 13 àrees de jocs infantils com la de la plaça Castelao, Picasso, de la Creu de Barberà, de les Tres Torres, Fontanella, Illa Noble, Illa Digna o la plaça de les Termes, entre altres.

Alhora, la renovació del carrer de Pérez Moya ha permès millorar la mobilitat escolar a l’entorn de l’Escola Serra i es continuarà amb altres accions als entorns de centres educatius.

En relació als espais de lleure per al conjunt de veïnat, també s’ha millorat la zona de petanca de la plaça de Les Termes.

Més verd arreu 

Entre els arbres que s’hi han plantat i els que estan ja projectats, es plantaran o renovaran 546 unitats d’arbrat als barris del sud. D’aquests, 364 exemplars ja estan distribuïts als diferents carrers i se'n plantaran 30 més dins el projecte del carrer de Goya. Altres 152 són els que aniran al nou Jardí del Sud.

Altres accions per naturalitzar l’espai públic han estat els nous enjardinaments a espais com la plaça de la Creu de Barberà o de la Nova Creu, entre altres.

Il·luminació i seguretat

El projecte per renovar la il·luminació a tota la ciutat ha inclòs múltiples accions al districte 6. En aquest cas, s’han substituït per led els punts de llum a 64 carrers del sud, als quals cal sumar la renovació de l’enllumenat al llarg de tota l’avinguda de Barberà que s’està portant a terme actualment.

D’altra banda, en relació amb la seguretat, s’han instal·lat càmeres de videovigilància a la plaça de Picasso i a la cantonada del carrer d’Aribau amb el passeig d’Espronceda.

Portal Sud

Pel que fa a la millora de les infraestructures, en les properes setmanes s’iniciaran les obres del Portal Sud, que beneficiarà el conjunt de la ciutat però tindrà també una especial incidència en la zona sud. Amb una inversió total propera als 6,7 M€, el Portal transformarà l’accés a Sabadell sud des de la C-58 i comportarà un replantejament total i la reordenació de la mobilitat en un punt per on circulen 42.000 vehicles diaris.