PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

“Joventut orienta”, una nova aposta d’orientació educativa pels i les joves

S’han programat dotze xerrades a l’Oficina Jove i a centres cívics, i es faran assessoraments personalitzats als centres educatius “Joventut orienta”, una nova aposta d’orientació educativa pels i les joves

D’una banda, i donant continuïtat a la tasca feta des de fa anys amb el programa d’Oficina Jove als Instituts, es realitzaran dinàmiques sobre orientació educativa a les aules de 4rt d’ESO de dotze instituts. Com a novetat d’aquest curs, durant el mes de març professionals especialitzades de l’Oficina Jove es desplaçaran també a aquests instituts per fer assessories individuals a l’alumnat que ho sol·liciti.

A l’Oficina Jove s’han programat un total de sis xerrades sobre l’oferta educativa postobligatòria, les beques o les proves d’accés a la universitat, així com també per donar eines sobre com gestionar l’estrès i aprendre tècniques d’estudi. Algunes d’aquestes són obertes a tota la ciutadania i altres estan específicament adreçades a joves o famílies i altres referents adultes.

Alhora, es faran accions descentralitzades a diversos districtes de la ciutat. Es tracta de la xerrada “Què puc estudiar? Quan acabo l’ESO, què?”, que es farà en sis centres cívics de la ciutat i amb la qual es dona informació sobre tota l’oferta educativa postobligatòria. La primera serà el proper dimarts 14 de març, a les 17 hores, al Centre Cívic Dr. Josep M. Plans Molina, a Can Deu.

Amb totes aquestes accions es vol posar la persona jove al centre, com a protagonista activa en la seva tria educativa, que no deixa de ser un dels àmbits de presa decisions més rellevants en el seu camí cap a l’emancipació. Al mateix temps, amb el programa Joventut Orienta, s’acosten els serveis de l’Oficina Jove, i especialment de l’assessoria d’orientació educativa, als instituts i als barris per tal d’arribar al màxim de persones possibles.

Assessoria d’orientació educativa, durant tot l’any

L’Oficina Jove de Sabadell compta durant tot l’any amb l’assessoria d’orientació educativa, adreçada a joves, famílies i altres referents adultes, tant de Sabadell com de la resta de la comarca. S’ofereix atenció personalitzada de manera gratuïta, i sempre amb cita prèvia.

L’Oficina està ubicada al c. de Blasco de Garay, 19, i el seu horari és de dilluns a dijous de 9 a 15 hores i de 16 a 18 hores, i els divendres de 9 a 15 h. També es pot trobar informació de les activitats que organitzen a la seva pàgina web o a l’Instagram @sbdjove.

Consulta el programa amb tota la informació de les xerrades