PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Els centres cívics de la ciutat acullen prop de 2.000 activitats durant l’any 2012

Els dotze centres cívics de què disposa Sabadell han incrementat en un 8% les activitats realitzades respecte l’any anterior, arribant al 2012...

Els equipaments registren més de 648.000 usos

Els dotze centres cívics de què disposa Sabadell han incrementat en un 8% les activitats realitzades respecte l’any anterior, arribant al 2012 fins a un total de 1.859 activitats. D’aquestes propostes, un 72% han estat organitzades per entitats de la ciutat, escoles i instituts, comunitats de veïns o entitats privades. El 28% restant les ha organitzat l’Ajuntament.

L’increment es concentra preferentment en les activitats puntuals, propostes de curta durada, entre un i quatre dies, per sobre de les activitats que duren tot un curs. Concretament, al llarg del 2012 s’han fet 200 activitats més que l’any 2011, amb la qual cosa es retorna a les dades del 2010, tot i que la durada i el nombre de sessions de les propostes és  menor.

Avui, el regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge, ha destacat “la importància i la qualitat del conjunt de les activitats perquè precisament els centres cívics són equipaments comunitaris. És molt destacable, doncs, que bona part de les propostes vinguin precisament organitzades per les entitats, és a dir per la comunitat”. Així mateix, el regidor ha subratllat que “les activitats de cada centre cívic s’adapten a la realitat de cada barri i és per això que qualsevol proposta de la ciutadania és benvinguda”.

Pel que fa al nombre d’usos per aquestes activitats, ha estat de 377.603, que sumats als 270.854 usos més d’estada, per l’ús dels espais relacionals i dels espainternet dels centres fan un total de 648.457 usos durant tot l’any 2012. En aquest cas, els usos han baixat un 2,5% en relació a l’any 2011, que havien arribat a un rècord de 665.064.

Analitzat per centres, destaca, com d’altres anys, per una banda el nombre d’usos del Centre Cívic de Can Rull, que ascendeix a 116.294, una mica més que l’any anterior i molt destacat del següent en nombre d’usos, que és Ca n’Oriac amb 79.473 i Sant Oleguer amb 77.065. En nombre d’activitats destaca el Centre Cívic de Sant Oleguer amb 346, que són quasi bé el doble de les que es fan al segon centre que en té més, i que és la Creu Alta amb 187. 

La gran majoria de les propostes són de formació (cursos i tallers d’activitats física, idiomes, pintura, teatre..). També ha augmentat el nombre de reunions tant per part de les entitats com de comunitats de veïns.

Nou web de centres cívics municipals

L’any 2012 ha estat l’any en què s’ha posat en marxa la web de centres cívics https://www.sabadell.cat/civics amb una bona acollida per part dels ciutadans i ciutadanes. El blog d’activitats http://centrescivicssabadell.blogspot.com ha rebut des del mes d’abril un total de 2.440 entrades, fet que demostra que ha despertat interès entre els usuaris perquè facilita la informació de les activitats que es fan en els Centres Cívics d’una manera útil i ràpida.

La gran novetat d’aquest web és l’apartat Sol·licitud d’ús de les instal·lacions, on es troba tota l’explicació per accedir directament al tràmit de sol·licitud d’espais. Per tant, per sol·licitar espais en qualsevol centre cívic, si es vol, no cal omplir una instància en paper i entrar-la en un registre municipal, sinó que des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet es pot entrar la petició. Aquest servei ha tingut molt bona acollida per part de les entitats, atès que ha facilitat poder demanar les sales dels centres sense haver de desplaçar-se. Més del 60% de les sol·licituds d’espais per als centres cívics han entrat per aquesta via.