PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell presenta el 2n Sakura Matsuri que acostarà la cultura japonesa a partir del 18 de març

El saló promocionarà la ciutat com a seu de fires i esdeveniments internacionals Sabadell presenta el 2n Sakura Matsuri que acostarà la cultura japonesa a partir del 18 de març

El Saló, amb propostes per a totes les edats, oferirà un centenar de propostes entre mostres de gastronomia, oci, cultura, esports, moda, videojocs o turisme entre d’altres. Durant un mes, a partir del 18 de març, hi haurà activitats vinculades al Japó distribuïdes arreu de la ciutat.

La presentació del saló ha comptat amb la presència del regidor i responsable del Programa de Projecció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell, Lluís Matas, qui ha afirmat:

“La consolidació d’un saló d’aquestes característiques i amb aquest component internacional col·loca Sabadell al mapa de les ciutats amb capacitat de fer trobades empresarials internacionals”.

També ha assistit a l’acte de presentació la tinenta d’alcladessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu Montse Gonzàlez, qui ha assenyalat que

“després de l’èxit de l’any passat, la ciutat està preparada per acollir la segona edició de la Fira Sakura Matsuri, una oportunitat per apropar als nostres carrers l’essència, la cultura i l’oci japonès. Aquest esdeveniment pretén crear ponts entre la ciutadania d’ambdós països i establir vincles tant socials com empresarials”.

Més enllà de l’oferta cultural del saló, que ocuparà els gairebé 3.000 metres quadrats de la nau central de Fira de Sabadell, la 2a edició del saló Sakura Matsuri servirà per potenciar també la ciutat com a seu organitzadora de fires i esdeveniments internacionals. Un fet que forma part de l’estratègia de l’Ajuntament per donar a conèixer Sabadell a l’exterior i també les seves instal·lacions firals com un nou destí MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Events). És a dir reunions, incentius, conferències i esdeveniments.

Plantació d’un cirerer Sakura

En aquesta segona edició del Sakura Matsuri hi haurà importants novetats. L’acte inaugural tindrà lloc el 18 de març als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell i consistirà en la plantació del Cirerer Sakura Someiyoshino, l’inici de l’Exposició de Joguines japoneses coorganitzada pel Consolat General del Japó a Barcelona i la posada en funcionament de la primera Pèrgola Japonesa.

En aquesta edició del Sakura Matsuri, disposarem de dues pèrgoles d’ambientació japonesa, una situada als Jardinets i una altra al Racó del Campanar, que tindran programació pròpia.

També destaca la primera edició de la Tribuna Japó-Sabadell. La cita serà el 30 de març al Saló Modernista de la Fundació ACS que es planteja com un espai de relació de les diferents empreses, comerços i entitats de la ciutat que desenvolupen la seva activitat al voltant de la cultura, la gastronomia, l’esport o l’economia japonesa.

Una altra de les novetats és una jornada festival Matsuri als Jardinets. Es tracta d’activitats relacionades amb el manga i el futbol, programes especials de ràdio, o una trobada de la Cambra de Comerç amb l’Associació d’empresaris japonesos a Catalunya.

Pel que fa a les activitats que es faran a Fira Sabadell, s’hi podrà veure una important renovació d’estands sota la coordinació de JapanWeekend.

Gastronomia i oferta educativa

La programació inclou les primeres Jornades de Gastronomia japonesa a Sabadell que tindran lloc al llarg dels 3 dies a les sales a l’espai de Fira Sabadell.

També es reediten les activitats per a les escoles, ampliant la capacitat i oferta educativa, amb la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona. El programa compta amb la col·laboració de l’Oficina d’Estudis Japonesos de la UAB.

En aquesta segona edició s’ha apostat, així mateix, per condicionar un espai d’entrevistes amb dinamització musical i ball.

Paral·lelament, hi haurà les activitats d’Arts Marcials durant tot el cap de setmana a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya que es consolida com l’espai de trobada de diferents disciplines japoneses com ara judo, aikido, karate o kendo entre d’altres.

El saló Sakura Matsuri Sabadell és pioner i únic de les seves característiques que s’hagi fet mai a Catalunya. És per això que s’espera la visita de persones procedents de tot Catalunya la qual cosa fa pensar a superar l’assistència de la primera edició.