PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà demà de taronja amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Renals

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà demà de taronja amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Renals

L’efemèride pretén visibilitzar i conscienciar sobre la problemàtica de les malalties renals, les quals afecten aproximadament un 10% de la població mundial. Aquest any ALCER treballa en la campanya sota el lema “Preparar-se per allò inesperat, fent costat a les persones en situació de vulnerabilitat”.

La malaltia renal apareix quan els ronyons no realitzen bé les seves funcions fet que provoca, entre altres efectes, l'acumulació al cos d'aigua i de substàncies de rebuig. L’alimentació i els estils de vida saludables són molt importants per a mantenir una bona salut, també la renal.

Entitats i experts recomanen seguir una dieta equilibrada, baixa en greixos saturats i rica en fibra, evitar excés de sucres i sal, beure aigua, evitar el sedentarisme i, dins del que sigui possible, l’estrès i procurar dormir les hores necessàries. Tots aquests consell formen part de les recomanacions per tenir cura dels ronyons.

Més informació

Hashtags relacionats a les xarxes socials: #DiaMundialRonyó, #DíaMundialdelRiñón, #WorldKidneyDay, #SHOWYOURKIDNEYS, #Alcer.