PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ple Municipal del mes de març

També va aprovar el nou Pla Municipal d’Accessibilitat. Més informació

Així mateix, va aprovar conveni de col·laboració entre l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'Ajuntament de Sabadell, per participar al programa "Escena25" per mitjà dels equipaments municipals del Teatre La Faràndula, el Teatre Principal i L'Estruch, així com per bonificar els preus públics del servei d'espectacles públics de caràcter cultural per cada programació artística dels teatres municipals. Més informació

Altres punts que es van tractar i aprovar durant la part resolutiva van ser els següents:

  • Presa de possessió del Sr. Ramón García Fernández del càrrec de regidor de l'Ajuntament de Sabadell per la llista electoral de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's).
  • Dació de compte de la Memòria d'activitats de la Sindicatura municipal de Greuges corresponent a l'any 2022.
  • Dació de compte del retiment de comptes del Pla d'Actuació del Mandat 2021-2023.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la despesa del subministrament en règim de lloguer i instal·lació, manteniment i desmuntatge, de la decoració i ornamentació de la campanya de Nadal 2021-2022 a diferents equipaments, carrers i espais públics neuràlgics i emblemàtics de la ciutat.
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter nominatiu concedida a l'Associació Rialles, espectacles infantils i juvenils, per a l'execució de les activitats del centre de creació, producció i exhibició Sala Miguel Hernández durant l'any 2022.
  • Aprovació del preu públic per a la venda d'entrades de les actuacions de les Trobades de corals infantils que es realitzen amb periodicitat anual en el Teatre La Faràndula i que es programen dins dels actes de l'Aplec de La Salut.
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter nominatiu concedida a la Fundació Mirna Lacambra Xavier Gondolbeu, per a la realització del curs de professionalització de joves cantants d'òpera durant l'any 2022.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la depesa del servei d'allotjament, suport i actualització del programa de venda d'entrades dels teatres municipals corresponent als mesos d'abril, maig i juny de 2022.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter nominatiu al Consell Esportiu del Vallès Occidental-Sabadell (CEVOS), per a l'organització, promoció i foment de l'esport en edat escolar per a l'any 2023.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter nominatiu al Club Natació Sabadell, per a l'organització i la participació en les competicions europees de waterpolo masculí i femení per a la temporada 2022-2023.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la despesa dels serveis optomètrics prestats pel Centre Universitari de la Visió de la Universitat Politècnica de Catalunya corresponents al segon semestre de 2021.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la despesa del Servei de Teleassistència (SAT) corresponent al període comprès entre l'1 de maig i el 31 de desembre de 2021.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la despesa del servei del Punt de Trobada corresponent als mesos d'octubre i novembre de 2022.
  • Aprovació del reconeixement extrajudicial de crèdit relatiu a la despesa del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Centre Obert de Can Rull corresponent al període comprès entre els mesos de juliol de 2021 i març de 2022.
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter excepcional concedida al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en el projecte "Suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'àrea mediterrània".
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter excepcional concedida al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en el projecte "Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments sahrauís a Tindouf (Algèria).
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter excepcional concedida al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en el projecte "Incidència d'organitzacions indígenes, afros i camperoles en la implementació dels acords de pau en el nord del Cauca (Colòmbia)".
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter excepcional concedida al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en el projecte "Resposta d'emergència als efectes de l'erupció del volcà Fuego a Guatemala; fase de reconstrucció".
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter excepcional concedida al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en el projecte "Suport a projectes socials de Nicaragua en el marc de la crisi sociopolítica i econòmica que viu el país".
  • Aprovació inicial de les bases reguladores específiques per a l'atorgament d'ajuts per a l'adquisició de vehicles nous i la seva transformació a vehicles de taxi accessibles.
  • Aprovació provisional de les modificacions de les ordenances fiscals núm. 1.1 de gestió, inspecció i recaptació dels tributs municipals, i núm. 2.5 de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.
  • Dació de compte de l'informe de la Tresoreria de 20 de gener de 2023, sobre el compliment dels terminis de pagament respecte al quart trimestre de 2022.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Asociación de Concesionarios de puestos de venta del Mercado Creu Alta, per a l'administració dels serveis operatius i la promoció comercial del Mercat de la Creu Alta per a l'any 2023.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter nominatiu a la Unió de Comerciants del Mercat Central, per a l'administració dels serveis operatius i la promoció comercial del Mercat Central per a l'any 2023.
  • Aprovació de la justificació de la subvenció directa de caràcter nominatiu concedida a la Asociación de Concesionarios de puestos de venta del Mercado Creu Alta, per a l'administració dels serveis operatius i la promoció comercial del Mercat de la Creu Alta durant l'any 2020.
  • Assumpte urgent: atorgament d’una subvenció directa, de caràcter extraordinari, a favor de Comitè Català per als Refugiats, per un import total de 8.000 euros, per a la realització del projecte “Emergència Terratrèmols Turquia i Síria”, durant l’any 2023.

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar per unanimitat una moció de la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell, per reclamar a la Generalitat de Catalunya la construcció, en els terminis compromesos, de l'Institut-Escola Virolet, l'Institut Arraona i l'Institut Narcisa Freixas i Cruells.

El Ple, va aprovar una moció del grup municipal de Ciutadans, per a la millora en els serveis d'atenció presencial de l'Ajuntament de Sabadell. Es va aprovar per la majoria de grups, tret del grup de Junts per Sabadell, que va votar en contra, i del grup Socialista, que es va abstenir.

D’altra banda, va aprovar per unanimitat la moció del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, per aprovar una nova ordenança municipal sobre les instal·lacions fotovoltaiques, per poder implementar nous models d'instal·lacions més enllà de les teulades.

Finalment, el Ple va aprovar una moció del grup municipal de Crida per Sabadell, per una ciutat on la cultura i l'oci estiguin a l'abast de tothom. Es va aprovar per majoria de tots els grups, tret dels grups Socialista i Junts per Sabadell, que es van abstenir.