PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jornada de lectures públiques per commemorar el 8 de març

Aquest matí s’ha publicat també el vídeo “Falta a la desigualtat”, que ha comptat amb la participació d’entitats i clubs de la ciutat Jornada de lectures públiques per commemorar el 8 de març

L’alcaldessa Marta Farrés i la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Marta Morell, així com altres membres del consistori han participat a la jornada de lectures. I al llarg de tot el dia, també a la tarda de 5 a dos quarts de 7, tothom qui ho desitgi podrà escollir un dels textos disponibles o bé portar el seu propi text i participar en les lectures públiques. Tant al matí com a la tarda es llegirà també el manifest del 8M a càrrec de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

Enguany la commemoració del Dia Internacional de les Dones gira entorn les dones i l’esport, amb l’objectiu de posar en evidència les desigualtats i discriminacions que pateixen les dones en la pràctica esportiva, entre d’altres: la poca presència en els equips tècnics i directius, l’encara reduïda visibilització de l’esport femení, o les diferències en els salaris de les professionals respecte els homes.

Aquest matí s’ha fet públic a les xarxes socials de l’Ajuntament un vídeo protagonitzat per dones vinculades a l’esport, ja sigui com a esportistes, directives o àrbitres. El vídeo ha comptat amb la participació de diverses entitats i clubs de la ciutat.

El programa d’activitats inclou una cinquantena de propostes, que tindran lloc durant tot el mes de març i amb formats molt diversos: xerrades, activitats esportives, tallers, exposicions, espectacles, etc. El programa s’ha treballat de forma transversal amb diferents serveis de l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, a més d’entitats i clubs de la ciutat.

Destaca la taula rodona “Dones i èxit esportiu”, que es farà el proper dijous 16 de març a les 18 hores al mateix Casal Pere Quart. Hi participaran tres esportistes d’elit: la waterpolista Maica Garcia, la nedadora Marina Garcia i l’atleta de curses de muntanya Núria Picas. L’activitat comptarà amb servei de cangur gratuït per a infants de 3 a 14 anys.

Programa d’activitats del 8 de març