PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell organitza formació d’acollida intensiva per a persones nouvingudes

La formació inclou classes de llengua catalana, coneixements laborals i coneixement de la societat catalana L’Ajuntament de Sabadell organitza formació d’acollida intensiva per a persones nouvingudes

Al mes d’abril s’iniciaran dos cursos més, de dilluns a dijous: en horari de matí a la zona sud de la ciutat (Casal Cívic Rogelio Soto) i un altre a les tardes a la zona centre (Casal Cívic Sabadell Centre). En total, hi participaran una seixantena de persones. Amb aquest format intensiu, en diferents horaris i punts de la ciutat, es facilita el seguiment de la formació, que es pot realitzar per complet en 3 o 4 mesos. I és que habitualment aquests mòduls formatius es realitzen per separat, mitjançant el Centre de Normalització Lingüística, el Servei d’Ocupació de Catalunya o centres de formació de persones adultes.

Les persones participants als cursos que assisteixen a un mínim del 75% de la formació obtenen un certificat final d’acollida, expedit per la Generalitat de Catalunya, que pot resultar necessari per realitzar alguns tràmits d’estrangeria, com l’arrelament social.

La finalitat d’aquests cursos és promoure l'autonomia personal i la igualtat d'oportunitats de les persones migrades que hi participen, així com també remoure els obstacles que es troben principalment, pel desconeixement de la llengua, de la societat d’acollida i del funcionament dels serveis i recursos.

Cal recordar que aquests cursos s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat i que assisteixen a una sessió d’acollida, que es realitzen setmanalment en diferents punts de la ciutat. L’any 2022 es van realitzar 75 sessions d’acollida, on hi van assistir unes 800 persones.

Les persones que vulguin més informació poden adreçar-se a programaacollida@ajsabadell.cat o al telèfon 93 745 19 53.

Vídeo del circuit d’acollida a Sabadell