PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell és la cinquena gran ciutat de tot Espanya que més despesa destina a Educació

L’Ajuntament incrementa més d’un 21,6% el pressupost d’Educació en 4 anys i consolida el compromís amb les polítiques educatives Sabadell és la cinquena gran ciutat de tot Espanya que més despesa destina a Educació

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“el compromís amb les polítiques educatives ha quedat palès aquest mandat i aquest compromís és clar i mesurable, amb recursos que destinem tant al manteniment i millora dels equipaments educatius, anant molt cops més enllà del que com a Ajuntament ens tocaria”.

L’alcaldessa ha destacat els diferents programes i accions per avançar en igualtat o afavorir una mobilitat més sostenible i segura i que els infants entrin i surtin de l’escola de la manera més còmoda possible.

“Que aquest estudi ens situï en cinquena posició a tot l’Estat – continua Farrés-- és una prova de l’esforç que estem fent i que hem intensificat per tal que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats, independentment d’on visquin o de la situació social o econòmica de les seves famílies”.

El pressupost de 2023 d’Educació, que supera els 23,18 M€, contempla diferents mesures per la igualtat d’oportunitat com les beques per a llibres i material escolar, els recursos destinats a la planificació de l’escolarització i l’acompanyament d’infants i joves en les transicions educatives o les activitats vinculades als Plans Educatius d’Entorn. Una altra de les línies de treball és l’avenç cap a la gratuïtat de l’escolarització en la franja 0-3, amb l’entrada de la gratuïtat de l’I2 (atenció als infants de 2 anys) aquest curs a les escoles bressol municipals.

Així mateix, es treballa intensament en la millora dels centres educatius. Per exemple, de cara al curs 22-23, l’Ajuntament hi va invertir prop de 2 milions d’euros entre les actuacions impulsades al conjunt d’escoles als mesos precedents com també intervencions que s’han impulsat durant el curs i accions plantejades per afavorir la mobilitat sostenible i segura als entorns dels centres educatius.

Entre les millores, hi ha adequació i renovació de cuines i menjadors, accions a les cobertes i façanes, inversions al patis, sorrals i pistes esportives i altres intervencions de pintura, mobiliari, substitució de parapilotes, elements d’accessibilitat o relacionades amb serveis com l’aigua i l’electricitat, a banda de les actuacions que s’estan impulsant per la millora del confort tèrmic a les escoles bressol municipals.