PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell viurà una arribada de la Volta amb els ciclistes més destacats

L’avinguda de Francesc Macià serà el final de la quarta etapa de la cursa Sabadell viurà una arribada de la Volta amb els ciclistes més destacats

El proper dilluns dia 20 de març s’iniciarà una nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany comptarà amb una participació difícilment millorable. Entre els ciclistes confirmats es troben dues primeres espases com el vigent campió del món, Remco Evenepoel o l’eslovè Primoz Roglic, tres cops vencedor de la Vuelta a España.

Després de més de dues dècades – la Volta va arribar a Sabadell per última vegada l’any 2001- la ciutat tindrà un final d’etapa que promet fortes emocions: Amb entrada a la ciutat per Carretera de Prats de Lluçanès, els ciclistes tombaran per Ronda Zamenhof fins afrontar els metres finals de l’etapa per l’Eix Macià, on s’ubicarà la meta.

Després de dues etapes d’alta muntanya, la Volta arribarà a la seva quarta etapa on presumiblement els corredors més ràpids tindran una gran oportunitat per intentar buscar una victòria d’etapa, tot i que el terreny també podria afavorir una escapada.

Durant la presentació de l’etapa, la regidora d’Esports, Laura Reyes ha destacat que

“Sabadell és escenari habitual d’esdeveniments esportius de primer ordre, però que la ciutat sigui l’arribada d’una etapa de la Volta és extraordinari per dos motius. Primer perquè el ciclisme, sigui amateur o professional compta, tradicionalment, amb un fort arrelament a Sabadell. I també perquè es tracta d’un esdeveniment de gran solera i prestigi en el calendari internacional i la seva projecció és enorme”.

D’altra banda, el regidor Lluís Matas ha assenyalat

que “seguint amb l’objectiu de portar esdeveniments a Sabadell, La Volta s’adapta perfectament a la finalitat que té el programa de Projecció de la Ciutat i Turisme: Situar Sabadell al mapa esportiu internacional, activar el teixit econòmic local, i tenir l’esport com a un dels grans actius de la ciutat juntament amb la cultura i l’activitat empresarial”

Per la seva part el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha manifestat que

“Sabadell és una gran ciutat ciclista, i la Volta hi portarà els millors equips del món per oferir un espectacle de nivell mundial. Estem segurs que serà un èxit de públic, en una arribada especialment bonica que ens pot oferir moltes emocions”.

Així mateix, l’etapa de la Volta servirà per posar la cloenda als actes del centenari de la Unió Ciclista a Sabadell. La història entre Sabadell i la Volta es va iniciar l’any 1946, amb una etapa on es va imposar a la població Miquel Gual. Des de llavors, la ciutat ha estat inici o final d’etapa en 10 ocasions, amb actuacions destacades, entre d’altres, com el triomf de Luis Ocaña en una contrarellotge individual l’any 1971, quan el vencedor del Tour va sumar la Volta al seu palmarès.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023 i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams. La Volta té una difusió mediàtica que arriba fins als 190 països, i amb unes dades d’audiència que només a Eurosport van acumular més de 11 milions d’espectadors.

Pel que fa a les possibles afectacions al trànsit (més informació aquí) durant l’arribada de la Volta, els participants entraran a la ciutat des de Castellar del Vallès per la B-124, seguiran per la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda Onze de Setembre, Ronda Zamenhof fins a l’arribada a l’avinguda de Francesc Macià. L’horari previst d’arribada a la ciutat es preveu a les 17 h i es produiran afectacions de trànsit a tot el recorregut entre les 16 i 18 h, atesa la caravana de vehicles que acompanya la cursa.

Tota la informació de la Volta a Catalunya a www.voltacatalunya.cat

Twitter i Instagram: @VoltaCatalunya

Contacte de premsa: press@voltacatalunya.cat

Acreditacions premsa: https://www.voltacatalunya.cat/ca/acreditacions