PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es reprèn la circulació al carrer de Calderón, després de reparar l’esfondrament de part de la calçada

Ja han finalitzat els treballs de reparació de l’esfondrament d’una part de la calçada del carrer de Calderón...

Ja han finalitzat els treballs de reparació de l’esfondrament d’una part de la calçada del carrer de Calderón, en el tram ubicat entre els carrers de Corominas i l’Estrella. De fet, ahir al vespre es va reobrir el trànsit als vehicles rodats.

D’aquesta manera, es garanteix el bon funcionament de les línies d’autobús urbà que havien desviat els seus recorreguts. En aquest sentit, cal dir que s'ha treballat durant tota la setmana tenint en compte que aquest carrer és bàsic en la sortida de trànsit de la zona centre i que, a més, ara té l'increment de trànsit produït per les obres del passeig de la Plaça Major.

D’altra banda, als dos costats de la calçada d'aquest carrer hi ha dos embornals de recollida d'aigües superficials. Es valora la hipòtesi que l'origen del problema és el trencament de la connexió d'aquests embornals amb la xarxa de clavegueram que discorre pel carrer de Calderón. A més, la claveguera d'aquest carrer, feta d'obra de fàbrica, ha col·lapsat estructuralment, en una longitud aproximada de 8 m, cosa que ha generat l'enfonsament del terreny que afecta aquests carrers. L'enfonsament ha provocat la l'obturació de la claveguera.

L'actuació realitzada ha consistit en la reconstrucció del tram de clavegueram afectat, que s’ha substituït per formigó armat; el sanejament i reposició del terreny afectat i la restitució del paviment de la calçada. S'ha construït un nou pou de registre en la unió del nou tram de la claveguera substituïda, amb els dos ramals provinents del carrer de l’Estrella i s'han refet les connexions dels embornals existents a la zona afectada.