PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Primera reunió institucional de l’alcalde de Sabadell amb el president de la Generalitat

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas...

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. L’alcalde es va posar a disposició del president de la Generalitat per actuar coordinadament des de Sabadell en tots aquells temes estratègics que consideri oportuns. Joan Carles Sánchez li va fer arribar al president “voluntat de diàleg, predisposició d’entesa i necessitat de coordinació”.

“Els ajuntaments som les terminacions nervioses del Govern de la Generalitat al territori, i cal que ens tinguem en compte mútuament. He traslladat al president que som conscients de les dificultats econòmiques, però que hem de treballar per fer viables els serveis bàsics que reben els ciutadans”, ha declarat l’alcalde.

En el decurs d’aquesta primera reunió institucional, l’alcalde de Sabadell va traslladar al president la delicada situació financera de l’Ajuntament, agreujada pel deute de la Generalitat de Catalunya, que en aquests moments suposa un deute viu d’uns 15,3 milions d’euros.

Joan Carles Sánchez va compartir amb el president el paper dels ajuntaments en el manteniment de la cohesió social a la societat catalana, entenent els ajuntaments com la concreció al territori de la mateixa Generalitat. També va traslladar a Artur Mas la importància de les entitats i associacions, que “estan fent un gran esforç per mantenir la seva activitat, per dinamitzar la societat i per arribar allà on les administracions no arriben”. En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell va recordar al president l’esforç que estan fent aquestes entitats per mantenir-se vives, i la importància que la Generalitat compleixi les obligacions que hi ha assumit, sobretot econòmiques.

Com a temes clau de Sabadell, l’alcalde va discutir amb el president temes estratègics de ciutat, com la importància de la viabilitat del Vapor Llonch i per tant de la continuïtat de les polítiques actives d’ocupació i formació: Hem de garantir la viabilitat d’alguns serveis bàsics per a la formació de les persones aturades, com ara el centre de formació ocupacional Vapor Llonch o la Fàbrica Molins. Ho hem de fer en un moment en què les aportacions de les administracions superiors estan disminuint, precisament quan la seva tasca és més necessària, i demanem poder garantir totes les línies de finançament que la Generalitat ha tingut fins ara”. Pel que fa a les qüestions educatives, l’alcalde de Sabadell va traslladar la importància de resoldre un tema bàsic per a moltes famílies: les beques menjador i les beques a les escoles bressol.

En l’àmbit de les inversions, l’alcalde va apuntar els temes més urgents: “és bàsic per a la ciutat continuar la seva transformació amb l’acabament de les obres endarrerides de perllongament del Metro, així com abordar el soterrament de tram de via als barris de Gràcia i Can Feu. També he traslladat al president algunes inversions pendents, com la construcció de l’Institut de Can Llong o desencallar la construcció del futur CAP”.