PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Història organitza una visita guiada al cuniculus romà i al paratge arqueològic de l’església de Sant Pau de Riu-Sec

L’activitat serà el diumenge 18 de juny i s’emmarca en les Jornades Europees d’Arqueologia El Museu d’Història organitza una visita guiada al cuniculus romà i al paratge arqueològic de l’església de Sant Pau de Riu-Sec

Aquesta visita es complementarà amb un recorregut pel paratge arqueològic de l’església de Sant Pau de Riu-sec, un espai que condensa més de 2.000 anys d’història des de l’època romana fins a les èpoques medieval, moderna i contemporània.

El cuniculus és un element patrimonial ben singular del patrimoni arqueològic català i actualment se’n conserva una part integrada i rehabilitada en l’espai públic-privat del centre comercial d’Obramat. Es tracta d’un aqüeducte subterrani d’època romana per portar aigües netes, del qual se’n coneix l’origen però no el destí.

Els cuniculus de Sant Pau de Riu-sec i de Can Gambús són dues estructures excepcionals en el conjunt del patrimoni arqueològic hidràulic romà de tot Catalunya.

 

Més informació