PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La nova promoció de pisos de Francesc Layret ja està en fase d’acabats i es preveu que finalitzi després de l’estiu

Són 32 pisos de lloguer que es sumaran al parc d’habitatge social i costaran entre 385 i 595 euros al mes, amb despeses incloses La nova promoció de pisos de Francesc Layret ja està en fase d’acabats i es preveu que finalitzi després de l’estiu

Amb aquesta promoció, l’Ajuntament continua endavant amb la voluntat d’incrementar el nombre de pisos de lloguer a preu protegit, contribuint a què l’accés a l’habitatge deixi de ser un motiu de desigualtat entre la ciutadania. L’edifici de Francesc Layret arriba després que els darrers mesos hagi finalitzat la promoció de la ctra. de Barcelona, amb 21 pisos i que va suposar que l’Ajuntament tornés a fer habitatge social després de més de 10 anys sense construir cap nova promoció. Els pisos d’aquesta darrera promoció ja s’han lliurat i ja hi viuen part dels beneficiaris.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha expressat la voluntat d’anar incrementant el parc de lloguer públic a la ciutat:

“Properament, començarem noves construccions, entre finals d’aquest any i principis del vinent, a Can Gambús, per arribar a l’objectiu de més de 500 habitatges públics de nova construcció, de lloguer, per intentar contenir al màxim els preus i si podem també baixar-los”.

Conformat per planta baixa més 4 d’alçada, els pisos de Francesc Layret tenen entre 1 i 3 habitacions, amb superfícies construïdes aproximades d’entre 54 m2 i 95 m2. A la planta baixa hi ha un espai comercial que es podrà dividir en 5 locals. I també compta amb 2 soterranis amb trasters i aparcaments.

El preu del lloguer dels pisos, amb despeses incloses oscil·larà entre els 385 i 595 euros al mes. Les places d’aparcament costaran a l’entorn de 50 euros mensuals.

Val a dir que la nova promoció compta amb una subvenció per part de la Generalitat de 960.000 euros, atorgats a VIMUSA per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. En aquest sentit l’Agència ha atorgat també 630.000 euros per l’edifici de la ctra. de Barcelona. En total doncs, l’aportació ha estat de gairebé 1,6 M€.

Consum d’energia gairebé nul

Con en el cas de la promoció de la ctra. de Barcelona, la de Francesc Layret també s’ha construït en fusta, un material lleuger, reciclable i amb funció aïllant, que suposa un nou avenç en l’aposta que sempre ha fet VIMUSA per la sostenibilitat. Així mateix, pels sistemes utilitzats en el disseny i construcció, la promoció compta amb una qualificació  nZEB (nearly zero energy building), és a dir, amb un consum d’energia gairebé nul.

Tots els habitatges tenen sistemes energètics d’alta eficiència i tractament de les aigües grises, d’acord amb l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Les finestres estan fetes de PVC i els vidres compten amb aïllament tèrmic. A la coberta s’ubiquen plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció de subministrament elèctric. 

528 pisos a preu assequible

L’edifici de Francesc Layret és el segon que es finalitza dins els plans municipals per construir 528 nous habitatges de lloguer assequible a la ciutat. Així, a més d’aquest i el de la ctra. de Barcelona, l’Ajuntament té previstes 6 promocions més, que construiran VIMUSA i l’empresa mixta SBD Lloguer Social: el Complex Roureda per a gent gran, quatre a Can Gambús i una a Ca n’Ustrell.