PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

Èxit de participació a les activitats del cicle Viu la primavera

L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat aquest any el programa d’activitats Viu la primavera. El cicle, que s'ha dut a terme entre els mesos d’abril i maig...

L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat aquest any el programa d’activitats Viu la primavera. El cicle, que s'ha dut a terme entre els mesos d’abril i maig, amb l’objectiu de promoure activitats saludables a l'aire lliure, ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania.

En aquests mesos s’han fet tallers de jardineria, itineraris, la primera jornada de la Flor i la Planta, un nou web de jardineria o la Festa del parc de Catalunya, que tindrà lloc aquest cap de setmana, entre d’altres accions. 

La valoració global dels quatre tallers de jardineria, que s’han realitzat per primer cop aquest any, ha estat molt satisfactòria, amb una participació total de 110  alumnes, el 20% dels quals s’ha inscrit a més d’un taller.   

Pel que fa als 3 itineraris proposats inicialment, encara resten 2 per fer, ja que estan previstos per aquest cap de setmana. L’ itinerari que s’ha fet va tenir lloc el passat 5 de maig, tot i que estava previst pel 28 d’abril, coincidint amb la jornada de la Flor i la Planta, però es va anul·lar a causa de la pluja.

El colofó, doncs, del cicle Viu la Primavera tindrà lloc aquest diumenge, 26 de maig, amb dos itineraris: un a peu i un altre en bicicleta. Els dos recorreguts estan emmarcats dins les activitats previstes per a la Festa del Parc Catalunya.

El primer itinerari es farà en 2 torns –a les 10 i a les 12 h–. L’Itinerari és a peu i creua bona part del parc de Catalunya des de l’Eix Macià fins a la font de Can Rull. És circular, amb el qual ens podem incorporar-hi des del punt on vulguem. Té molt poca dificultat i és molt recomanable per fer-lo amb família, ja que discorre pràcticament només per camins interiors del parc. Amb aquesta passejada es podran conèixer arbres com el pi pinyoner i el plàtan de diverses edats. També es podran veure arbres procedents d’antics cultius, com atzavares, oliveres o ametllers a més d’arbres habituals als carrers i als parcs i jardins.

El segon itinerari, previst pel 26 de maig, és en bicicleta i es farà a partir de les 10 del matí. L’itinerari transcorre pràcticament tot per carrils bici i és de molt poca dificultat. És circular, així que es podria començar des de qualsevol punt. En el recorregut es podran descobrir alguns dels parcs i arbres més macos de la ciutat. És també una oportunitat per poder observar arbres autòctons, arbres habituals als nostres carrers, espècies introduïdes fa pocs anys a Sabadell i algun exemplar rar. L’itinerari surt del parc de Catalunya, davant del llac de les lletres, i segueix el carril bici cap el bosc de la Concòrdia, parc del torrent de la Romeua, parc d’Odessa, parc de Tierno Galván, parc del Quebec i parc de Can Gambús per finalment tornar al punt d’inici.

Jornada de la flor

Tot i que la pluja i el mal temps van ser-hi presents bona part del dia, la primera Jornada de la Flor i la Planta va comptar amb una desena de floristeries que hi van participar i força afluència de públic, motiu pel qual ja es planteja una segona edició.

A més, la Jornada va comptar amb el campió d’Espanya en art floral, responsable de demostracions i seminaris a Europa i gerent de la floristeria garciFlors de Sabadell, Sergi Gonzàlez, que va introduir els tallers i demostracions que es van realitzar a Fira Sabadell com ara “La Floristeria d’avui” i “Composicions amb planta”. Totes dues activitats, a càrrec del professor de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, Francesc Porres. Pels nens i nenes també es va fer uns tallers de reciclatge de matèria orgànica i compostatge amb el suport del Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Occidental, entre d’altres activitats.

Nou web de jardineria

Viu la primavera ha permès posar en marxa un nou web: https://www.sabadell.cat/es/jardineria  enfocat a descobrir els parcs i jardins de la ciutat. La pàgina ofereix informació sobre els principals parcs urbans de Sabadell, per tal de donar a conèixer les possibilitats d’esbarjo que ofereixen aquests espais verds. Així mateix, el web aglutina activitats, tallers, itineraris, informació a la xarxa i una guia de parcs i jardins de la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir les activitats saludables a l’aire lliure.

Aquest web s’anirà renovant constantment tot i que acabi el cicle Viu la primavera, atès l’interès que han suscitat tots els temes relacionats amb la  jardineria i els parcs i jardins de la ciutat.