PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Vapor Llonch es constitueix com a centre oficial per assolir el certificat d’especialista en Microsoft Office amb validesa internacional

El projecte, denominat Beca.MOS, és possible gràcies a l’acord amb la Fundació Catalana de l’Esplai i Microsoft per millorar l’ocupabilitat dels joves ...

El projecte, denominat Beca.MOS, és possible gràcies a l’acord amb la Fundació Catalana de l’Esplai i Microsoft per millorar l’ocupabilitat dels joves

El Vapor Llonch funcionarà com a centre oficial per assolir la certificació MOS (Microsoft Office Specialist), amb validesa internacional i que permet convalidar crèdits de lliure elecció en algunes universitats, sent, a més, la certificació oficial en TIC per a estudiants universitaris reconeguda per la plataforma de certificació universitària CERTIUNI.

El projecte, denominat Beca.MOS, està dissenyat específicament per a joves d’entre 16 i 30 anys. El Vapor Llonch actuarà com a centre autoritzat, gràcies a l’acord amb la Fundació Catalana de l’Esplai i Microsoft, subscrit per millorar l’ocupabilitat dels joves.

La tinenta d'alcalde de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila, s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que el Vapor Llonch sigui un centre col·laborador per a l'obtenció d'aquest certificat: "L'acreditació de les competències tecnològiques és un tema en què l'Ajuntament està treballant des de fa temps. Ara fem un salt molt important, perquè es tracta d'un certificat amb validesa internacional". I ha afegit que "amb aquesta certificació es promou la capacitació digital i es contribueix a l'accés dels joves a les tecnologies".

Per la seva banda, el gerent de la Fundación Esplai, José Manuel Pérez, ha indicat que “amb aquest acord el Vapor Llonch es converteix en el centre acreditador número 72 en tot l’Estat, però el que és més important és que es fa real la unió d’esforços entre l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Esplai i Microsoft, per actuar davant les elevades taxes d’atur de persones joves”. D’altra banda, el responsable de l’àrea d’e-inclusió de la Fundació, Cesk Gasulla, ha assegurat que “en menys d’un any s’han format 1.284 persones, de les quals s’han acreditat 920, o el que és el mateix, el 72%, gràcies a la metodologia de formació dissenyada per Fundació Esplai i també a la funció i proximitat de les persones dinamitzadores amb les persones formades”.

Prova Pilot

El Vapor Llonch inicia una prova pilot com a centre autoritzat durant el mes de juliol  oferint la possibilitat d’acreditar els coneixements en Word Office 2010 entre els actuals usuaris que compleixen els requisits del programa Beca.MOS, com ara l’alumnat que s’ha format a l’Aula Mentor. A partir de setembre està previst obrir l’accés a qualsevol persona d’entre 16 i 30 anys que tingui interès en aquest projecte.

Per obtenir el certificat s’ha de realitzar, de forma totalment gratuïta, una prova oficial de Microsoft. Obligatòriament aquest examen s'ha de fer mitjançant un ordinador en un dels centres col·laboradors. Per tant, el Vapor Llonch, com a centre autoritzat, intervé en el procés de l'acreditació de MOS posant a disposició de les persones interessades les seves instal·lacions i recursos. En concret, des de l'espai Punt Òmnia del Centre de Formació Cal Molins, les persones aspirants podran realitzar la prova d'avaluació. D’altra banda, per totes aquelles persones que necessitin preparar l’examen de Word Office 2010, des del Punt Òmnia s’oferirà formació.

Suport a  les empreses de base tecnològica

En paral·lel al projecte Beca.MOS, el Vapor Llonch ha formalitzat recentment la seva homologació per ser un dels Centres Locals de Serveis a les Empreses des d’on es dóna suport al projecte Bizspark, fruit de l’acord de col·laboració entre Microsoft i la Diputació de Barcelona. Des del Vapor Llonch s’oferirà a les noves empreses locals de base tecnològica accés de forma gratuïta al programari de desenvolupament d'aplicacions i tecnologies d'infraestructura de Microsoft.

Així mateix, posarà a disposició dels emprenedors recursos de suport tècnic per incrementar la seva visibilitat en el mercat gràcies al suport, orientació i assessorament d'una extensa xarxa de socis que inclouen agències de promoció econòmica, incubadores, inversors, organismes públics i patrocinadors.