PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Festa Africana celebra dissabte la dissetena edició, sota el lema El somriure d’Àfrica

El proper dissabte, 6 de juliol, tindrà lloc la 17ena edició de la Festa Africana de Sabadell, que enguany es presenta sota el lema “El somriure d’Àfrica”  ...

El proper dissabte, 6 de juliol, tindrà lloc la 17ena edició de la Festa Africana de Sabadell, que enguany es presenta sota el lema “El somriure d’Àfrica” . Un any més, l’Associació Africana de Sabadell, la Vocalia de Solidaritat de l’Associació de Veïns de Sant Oleguer-Sol i Padrís i l’Ajuntament de Sabadell organitzen aquesta festa amb l’objectiu de fomentar el coneixement mutu entre les diverses cultures i, alhora, fomentar els valors de la convivència. Els organitzadors han preparat un programa variat d’activitats, comptant amb el suport de l’Espai Àgora, l’Associació de comerciants de Sol i Padrís-Sant Oleguer, els joves de la XESI (Xarxa Educativa Solidària Internacional) i el grup Tucantam.

Les propostes començaran dissabte a la tarda, a les 18h, a  la cafeteria Àgora del Centre cívic de Sant Oleguer (c. de Sol i Padrís, 93), amb la presentació del programa i l’explicació de la situació dels diferents projectes en marxa, a càrrec de l’Associació Africana, la vocalia de solidaritat de l’AV de Sant Oleguer-Sol i Padrís i el regidor de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell, Quim Carné. Tot seguit es presentarà el llibre “Man La Modu/Sóc el Modu. Parlem wolof i català”, a càrrec de l’autor, Mactar Thiam Fall.

A  les 19 h, el grup de joves de l’Associació Africana de Sabadell farà una desfilada de vestits tradicionals. A continuació, es realitzarà una lectura de poemes, a càrrec de Júlia Sala i Anna Flores, acompanyada d’una degustació de ginger, beguda tradicional de Gàmbia elaborada amb gingebre.

Seguidament, a les 20 h, començarà la tradicional cercavila pels carrers del barri, amb el grup de percussió Tucantam.

A les 9 del vespre, l’activitat es traslladarà a l’escola Joaquim Blume on,  abans del tradicional sopar popular, es podrà gaudir de l’espectacle infantil Ball a l’aigua, amb la companyia sabadellenca L’Ou Ferrat, en el qual hi participen, entre d’altres, Rah-mon Roma i l’artista local Werens.

Després del sopar, hi haurà ball i animació amb el DJ Alex Vyze i el grup nigerià Sandsweet.

El preu del sopar és de 5 euros i els tiquets es podran adquirir fins dijous 4 de juliol a la cafeteria Àgora, o el mateix dia de la festa, a l’Escola Joaquim Blume.

Cal recordar que la regidoria de Drets civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell té entre els seus objectius sensibilitzar a la ciutadania per fer front als prejudicis, així com crear vincles i desenvolupar estratègies interculturals que facilitin espais de relació i de coneixement mutu, posant en valor la diversitat. Dins d’aquest marc s’organitza la Festa Africana.