PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Vapor Llonch acull una xerrada sobre l’alimentació saludable fruit de la col·laboració amb l’aecc de Sabadell

L’activitat, oberta a tothom, tindrà lloc el 4 de juliol a partir de les 18.15 h ...

L’activitat, oberta a tothom, tindrà lloc el 4 de juliol a partir de les 18.15 h

L’Escola d’Hosteleria del Vapor Llonch torna a col·laborar amb la delegació a Sabadell de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) per sensibilitzar la població sobre com minimitzar el risc de patir aquesta malaltia. En aquest cas, el proper 4 de juliol a partir d’1/4 de 7 de la tarda es desenvoluparà la xerrada que porta per títol: Alimentació i càncer, a l’Auditori del Vapor Llonch.  La Dra. Yolanda Cuesta directora mèdica de la Fundació Sant Joan de Deu de Martorell i presidenta de l'aecc impartirà aquesta conferència.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sabadell manté la cooperació amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer que enguany i, entre altres iniciatives, s’ha materialitzat amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Còlon (31 de març). En concret, l'Escola d'Hostaleria-Restaurant del Vapor Llonch (ctra. de Barcelona 208 bis) va dedicar un dels seus bufet lliures del migdia a l’alimentació saludable. L’alumnat de l’Escola, i sota la supervisió de l’aecc a Sabadell, va preparar un menú de fins a dotze opcions de plats entre primers, segons i postres que complien amb els requisits d’una dieta preventiva de càncer de còlon. Elaboracions amb fruita del dia, amb racions adequades i equilibrades des del punt de vista dietètic van ser algunes de les opcions ofertes.

Tot i el component hereditari de la malaltia, una alimentació rica en fibra i equilibrada, evitar el tabac i realitzar activitat física ajuden a prevenir-la. De fet, s’estima que més d’un terç de tots els càncers es poden prevenir seguint un estil de vida saludable. En aquest sentit, cal evitar l’obesitat i mantenir una dieta equilibrada limitant els menjars amb greixos animals i incrementant la ingesta diària i variada de vegetals i fruites (al menys 5 al dia).

Precisament, per contribuir a què les opcions saludables siguin també fàcils, assequibles i atractives, i alhora conscienciar la ciutadania de la importància de l’alimentació, l’Ajuntament va posar a disposició els serveis i instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria-Restaurant del Vapor Llonch i el Mercat Central a disposició de l’aecc de Sabadell.