PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Game over, no te la juguis!

A qui s'adreça:
Alumnes de 4t d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
L'increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i a les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.

La Fundació Institut Guttmann, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, ha dissenyat el programa "GAME OVER", destinat a adolescents i joves, per a la prevenció d'accidents i de les seves conseqüències en el sistema nerviós central: lesions cerebrals i a la medul·la espinal.

Les sessions consisteixen en una xerrada/debat amb projecció de material audiovisual, presentada i coordinada per un jove afectat de lesió medul·lar. Els professors presents a la sessió podran, si ho desitgen, intervenir en el debat per tal d' aconseguir que els participants obtinguin la major rendibilitat cultural, pedagògica i vivencial de l' activitat.

Objectius:
- Sensibilitzar els alumnes de les conseqüències irreversibles que pot tenir qualsevol traumatisme que  lesioni el sistema nerviós central.
- Conscienciar els joves dels perills de determinades conductes imprudents a la carretera i en la pràctica d’activitats de lleure.
- Despertar l’interès per a la prevenció d'accidents i promoure actituds de precaució i de responsabilitat social.
- Visualitzar i normalitzar la discapacitat i apropar una mirada més social sobre la participació de les persones amb diversitat funcional en la societat.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: durant el curs escolar.
Durada: 1 hora.
Nombre d'alumnes per sessió: un o dos grups classe.
Sempre que es disposi de Sala Actes, Gimnàs o Biblioteca accessible i es puguin ajuntar grups, perfecte. Guttmann recomana un màxim de 60 alumnes per xerrada.
També, per tema de desplaçaments, que totes les xerrades que demani el centre, es facin el mateix dia.
Els horaris de les xerrades seran des de les 10h. del matí fins les 20h. del vespre. Dintre d’aquest horari, a qualsevol hora.
Lloc de realització: al centre educatiu.
Cost: gratuït.
Observacions: és imprescindible que tant l'espai, com l'accés sigui accessible, que es disposi d'una reserva d'aparcament, o si no que es consideri la possibilitat de poder entrar el cotxe fins el pati, el lloc més proper a la porta d'accés. També es requereix ordinador amb canó projector.
Activitats vinculades: Conducció: prevenció i seguretat.

Inscripció:

Informació:
Institut Guttmann
Persones de contacte: Carol Mendoza i Rafi Villodres 
Telèfon: 93 497 77 00 - ext. 3273
Consultar Web http://Programes de prevenció d’accidents. GAME OVER | Institut Guttmann

Organització:
Institut Guttmann i Oficina d'Atenció a la Discapacitat (Acció Social)

 

Imprimeix Correu electrònic