PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple del mes d’octubre aprova l’atorgament d’una subvenció a l’Escola Taller Xalest i un conveni amb l’ACA per l’Estació Depuradora de Sabadell Riu-Sec

La sessió pren coneixement de la renúncia de la regidora Montserrat Capdevila ...

La sessió pren coneixement de la renúncia de la regidora Montserrat Capdevila

El Ple municipal del mes d’octubre va donar llum verda ahir per unanimitat a l’atorgament d’una subvenció municipal, de caràcter puntual i extraordinari, a l’Escola Taller Xalest. Durant la sessió també es va aprovar per majoria absoluta el text i formalització d’un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a la posada en funcionament de les instal·lacions de bioreactors de membranes de l'EDAR-Riu Sec (Estació Depuradora d’Aigües Residuals). Així mateix, el Ple va prendre coneixement de la renúncia de la regidora Montserrat Capdevila, que deixa l’Ajuntament per dedicar-se plenament a la seva tasca com a diputada al Parlament de Catalunya. 

La subvenció directa que s’ha atorgat a l’Escola Taller Xalest és de 30.000 euros i s’ha concedit amb motiu del trasllat del centre a l’antiga Escola Cifuentes. Va ser l’any 2011 quan l’Ajuntament va cedir a l’Escola Taller Xalest part de l’antiga Escola Cifuentes, ubicada al carrer de Turina, per traslladar-hi els programes que l’entitat portava a terme a l’edifici de la plaça Vallès. Per tal de fer efectiu el trasllat, han estat necessàries obres d’adequació dels espais per adaptar-los a les necessitats dels alumnes, el cost de les quals, segons l’acord de cessió, ha assumit Xalest.

La decisió de l’Ajuntament d’atorgar ara una subvenció extraordinària respon al fet que l’entitat ha hagut d’assumir pels treballs d’arranjament una despesa de més de 260.000 euros, un cost superior a l’inicialment previst. Així mateix, tractant-se d’una escola d’educació especial concertada, rep suport de la Generalitat per al seu funcionament, però no ha rebut cap aportació de l’administració catalana en concepte d’adequació de l’equipament. D’altra banda, algunes de les vies de finançament que s’havien previst des del propi centre per fer front a les obres tampoc no s’han pogut materialitzar. Val a dir que l’Escola Taller Xalest és un centre sense ànim de lucre de llarga tradició a la ciutat, que atén persones amb discapacitat psíquica, física i/o sensorial i que treballa, per tant, amb finalitats educatives i en qüestions d’interès públic i social. 

Conveni amb l’ACA

D’altra banda, el punt sobre el conveni amb l’ACA per a la posada en funcionament de les instal·lacions de bioreactors de membranes de l'EDAR-Riu Sec va comptar amb els vots a favor del PSC, CiU, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega. Els grups d’ES, ICV i EUiA s’hi van abstenir.  Amb l’acord, per un import d’1,2 milions d’euros i un termini de 15 mesos, l’Ajuntament de Sabadell podrà realitzar les proves de rendiment i comprovació d’aquestes instal·lacions, com a pas previ al traspàs de l’ACA a l’Ajuntament, administració competent del sistema de sanejament en alta de Sabadell. La posada en servei de les instal·lacions MBR permetrà tractar la totalitat del cabal d’entrada mitjançant aquesta tecnologia, incrementant el cabal de sortida amb una qualitat suficient com per a ser utilitzada com a aigua regenerada, previ tractament de desinfecció.

L’empresa Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) és la responsable de la gestió indirecta del sistema de sanejament en alta al municipi d’acord amb les Bases d’Explotació corresponents i està portant a terme les tasques d’explotació de l’esmentada EDAR. Per tant, s’autoritzarà aquesta empresa per tal que realitzi les feines de posada en servei.

Encara dins la Part Resolutiva del Ple, també es van tractar altres qüestions com:

·        Aprovar definitivament la Modificació puntual de l'Estudi de Detall del Polígon II de Can Llong, ED-137M. Aprovat per majoria absoluta

·       A favor; PSC, CiU, ES, ICV i regidor no adscrit

·       En contra: ----

·       Abst: PP i EUiA

·        Adjudicar la concessió demanial de la parcel·la D del Parc Catalunya per un període de 5 anys amb possibilitat de prórroga fins a un màxim de 5 anys més. Aprovat per majoria:

·       A favor: PSC, PP, ES i regidor no adscrit

·       En contra: ----

·       Abst. CiU, ICV i EUiA

A la Part Deliberativa i de Control, el Ple va aprovar per majoria una Proposició dels grups municipals de PSC i  CiU per tal de donar veu als barris de Sabadell. El punt es va aprovar per majoria amb els vots a favor de PSC, CiU i ICV, el vot en contra de l’ES i l’abstenció del PP, EUiA i el regidor no adscrit Antonio Vega.

Així mateix, es va aprovar per majoria la Proposició dels grups municipals de PSC, CiU, ES, ICV i EUiA sobre la declaració de nul.litat de ple dret del judici al president Lluís Companys i dels altres procediments que van comportar la condemna a mort de milers de ciutadans. La proposta es va aprovar per majoria amb el vot a favor dels grups proposants, el vot en contra del PP i l’abstenció del regidor no adscrit Antonio Vega.

Consultar acords de la proposició per tal de donar veu als barris

Consultar acords de la proposició sobre la declaració de nul·litat de ple dret del judici al president Companys i dels altres procediments que van comportar la condemna a mort de milers de ciutadans