PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El ple del novembre aprova de forma inicial les ordenances fiscals i reguladores de preus públics per al 2014

La nova regidora, Anna Carrasco, pren possessió del càrrec ...

La nova regidora, Anna Carrasco, pren possessió del càrrec

 D’altra banda, la sessió es va suspendre durant uns minuts per la irrupció d’una manifestació dels iaioflautes

El Ple municipal del mes de novembre va aprovar ahir de forma inicial les ordenances fiscals i reguladores de preus públics per a l’any 2014. La proposta es va aprovar per majoria amb els vots a favor del PSC. El grup d’ES va votar-hi en contra i CiU, PP, ICV i EUiA s’hi van abstenir.

Durant la sessió, membres del col·lectiu “iaioflautes” van accedir en manifestació al Saló de Plens i van demanar llegir un manifest davant els assistents. Malgrat els demandants no havien seguit els procediments establerts per reglament per intervenir durant la sessió, però amb la voluntat d’evitar majors tensions a la sala, finalment l’alcalde va suspendre el Ple durant uns minuts, temps durant el qual els representants dels “iaioflautes” van poder llegir el manifest. Amb el desig, però, de garantir l’acompliment dels mecanismes establerts per normativa, que regulen les intervencions de la societat civil en els plens, i per evitar que es generi un precedent, l’equip de govern tractarà aquest tema en Junta de Portaveus amb el conjunt dels grups municipals.

D’altra banda, també durant el ple, la nova regidora, Anna Carrasco (PSC), va prendre possessió del càrrec, en substitució de Montserrat Capdevila.

Ordenances fiscals i reguladores de preus públics

Els objectius fonamentals que marquen la proposta d’ordenances fiscals i preus públics per l’any que ve són, segons senyala l’equip de govern, la voluntat d’impulsar una política fiscal cada cop més justa, d’acord amb el principi de capacitat econòmica, i les accions per afavorir l’emprenedoria i la reactivació de l’economia. És per això que, amb la voluntat de cercar el màxim consens, el govern municipal ha mantingut contactes amb entitats econòmiques i grups municipals, especialment Convergència i Unió. De fet, algunes de les aportacions en matèria d’ordenances fiscals i preus públics són fruit d’aquest diàleg amb CiU. Així mateix, l’equip de govern continuarà treballant durant el període d’al·legacions, per tal d’incorporar si s’escau aquelles modificacions o aportacions dels grups o del conjunt del territori que contribueixin a millorar la proposta cara a la seva aprovació definitiva.

Per al 2014, la proposta d’ordenances fiscals i reguladores de preus públics proposa un increment general de l’1%. És el cas de l’IBI, l’IAE i de taxes com la de residus, grua, zona blava, la taxa de guals o la del cementiri. També hi ha impostos o taxes que no es modifiquen (com l’Impost de vehicles i la taxa d'atenció domiciliària) o que fins i tot baixen (determinades tarifes de la taxa de mercats i de la taxa dels encants). Pel que fa a la plusvàlua no puja i s'amplien les bonificacions en els supòsits de transmissions, per herència, de l'habitatge habitual.

D’altra banda, i per tal d’afavorir l’activitat econòmica, s’harmonitzen al 75% les bonificacions a les empreses de nova creació en la taxa de residus, llicència d’obres i activitats.

Encara en l’àmbit de les taxes, s’introdueix una de nova per cerimònies civils de casaments. En aquest cas, es preveu que els casaments amb celebració al Saló de Plens de l’Ajuntament abonin 230 euros; a la Sala de Govern de l’edifici consistorial 180 euros; i els casaments sense celebració 40 euros. Val a dir que en el cas de les cerimònies al Saló de Plens o a la Sala de Govern, es contempla una bonificació del 50% quan un dels membres de la parella estigui empadronat a Sabadell.

Una altra de les novetats afecta la taxa per la instal·lació de caixers automàtics amb accés directe des de la via pública, que s’incrementarà el 2014 en un 50%. Per últim, a la taxa de zona blava, s’estableix una bonificació del 50% per als vehicles elèctrics, prèvia sol·licitud i adquisició d’una targeta de prepagament.

Red Civinet

També el Ple municipal va donar ahir llum verda a la voluntat de formar part com a soci no fundador de l’Associació Red Civinet España y Portugal, acceptant el contingut i les obligacions dels Estatuts socials d’aquesta entitat i designant-hi un representant. La proposta es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor del PSC, CIU i EUIA i l’abstenció d'ES i d'ICV.

La Red Civinet España y Portugal és una iniciativa creada l'any 2009 dins l'àmbit de Civitas Forum, impulsada per la Comissió Europea per promoure la mobilitat sostenible i ser punt de trobada entre ciutats i entitats.  La Xarxa es va constituir com Associació el passat 24 de maig, sent 20 les ciutats les fundadores: Santander, Murcia, Barakaldo, Salamanca, Santiago de Compostela, Bilbao, León, Oviedo, Aranjuez, Ponferrada, Burgos, Móstoles, Madrid, Badajoz, A Coruña, Irún i les ciutats portugueses de Lisboa, Funchal, Coimbra i Torres Verdes. Els àmbits principals de treball són la mobilitat sostenible, l'estalvi energètic i la reducció d'emissions. 

Altres punts tractats durant la part resolutiva del Ple van ser:

·        Designar vocals del plenari del Consell de Salut, en aplicació dels seus estatuts. Aprovat per unanimitat.

Aprovar el nomenament dels membres en Entitats i Organismes amb representació Municipal. Aprovat per majoria.

A favor: PSC, PP, ES, ICV, EUiA

En contra: --

Abstenció: CiU

·        Rectificar l'errada material observada a l'acord de Ple de data 9 de juliol de 2013, amb el qual es va aprovar la modificació i supressió de fitxers amb dades de caràcter personal. Aprovat per majoria.

·       A favor: PSC, PP, ES, ICV

·       En contra: --

·       Abstenció: CiU, EUiA

·        Aprovar una modificació del Pressupost General de l'Ajuntament de Sabadell per transferències de crèdits. Aprovat per majoria

·       A favor: PSC

·       En contra:

·       Abstenció. CiU, PP, ES, ICV, EUiA

·        Fixar el calendari de les festes locals per a l'any 2014. Aprovat per unanimitat

·        Acceptar la renovació del nomenament de l'Ajuntament de Sabadell com a patró-vocal de la Fundació Privada Orquestra Simfònica del Vallès. Aprovat per unanimitat.

·        Aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla general municipal d'ordenació de Sabadell de regulació d'equipaments comunitaris, MPG-93. Aprovat per majoria absoluta.

·       A favor: PSC, CiU

·       En contra: --

·       Abstenció. ES, ICV, EUiA

·        Aprovar el pagament plurianual del diferencial de preu just, interessos i costes processals per l'expropiació de la finca ubicada a l'av. de Rafael de Casanovas, 59-61, E-068. Aprovat per majoria.

·       A favor: PSC

·       En contra: --

·       Abstenció. CiU, ES, ICV, EUiA

·        Aprovar la segona addenda de la concessió administrativa de domini públic, adjudicada al Club Tenis Sabadell, sobre un solar municipal situat a l'av. de Rafael de Casanovas cantonada c. Prat de la Riba per tal de restituir-li l'equilibri econòmic, i modificar el Plec de Condicions. Aprovat per majoria

·       A favor: PSC, CIU, ICV

·       En contra: ----

·       Abstenció: ES, EUiA

Els dos punts següents es van votar conjuntament.

·        Aprovar l'addenda núm. 3 al conveni de col·laboració per a la construcció del projecte CIUTAT ESPORTIVA SABADELL-OLÍMPIA.

·        Aprovar l'inici del procediment per a la concessió administrativa de domini públic d'una part de l'edifici de la CIUTAT ESPORTIVA SABADELL - OLÍMPIA per a la realització d'activitats esportives.

Aprovat per majoria

·       A favor: PSC

·       En contra: ES, ICV, EUiA

·       Abstenció: CiU

·        Aprovar el  conveni de col·laboració  a subscriure per l'Ajuntament de Sabadell, juntament amb els Ajuntaments de Barberà del Vallès i Badia, per la promoció, execució i manteniment d'obres de millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès. Aprovat per majoria.

·       A favor; PSC, CIU, ICV, EUiA

·       En contra: ----

·       Abstenció: ES

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar per unanimitat dels presents tres proposicions. La primera presentada per CiU, ES, ICV i EUiA a favor de declarar la il·legitimitat d’una part del deute de l’Ajuntament de Sabadell. En segon lloc es va donar llum verda a la proposició d’ICV per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que garanteixi beques-menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat. Així mateix, es va aprovar la proposició de PSC, CiU, ES, PP, ICV i EUiA a favor de què el Centre Cívic de Can Deu porti el nom de Doctor Josep Maria Plans.

Consultar acords Proposició a favor de declarar la il·legitimitat d'una part del deute de l'Ajuntament de Sabadell

Consultar acords Proposició per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que garanteixi beques-menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat

Consultar acords Proposició a favor de què el Centre Cívic de Can Deu porti el nom del Doctor Josep Maria Plans