PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La cinquena edició del torneig Topbàsquet “Ciutat de Sabadell” reuneix a la ciutat el millor bàsquet de formació de tot l’Estat

Un cop més, Sabadell es convertirà en referent del bàsquet mini i infantil. Serà gràcies al Cinquè Torneig Top Bàsquet, que es celebrarà a la ciutat els propers 6, 7 i 8 de desembre...

Un cop més, Sabadell es convertirà en referent del bàsquet mini i infantil. Serà gràcies al Cinquè Torneig Top Bàsquet, que es celebrarà a la ciutat els propers 6, 7 i 8 de desembre. La competició, organitzada pel Club Esportiu Escola Pia, aplegarà prop de 600 jugadors i jugadores d’un total de 52 equips, provinents de diversos punts de Catalunya i de l’Estat.

L’èxit de les edicions anteriors ha consolidat el torneig com una competició de prestigi i renom internacional i enguany ha rebut el distintiu “Ciutat de Sabadell”. Col·laboren amb l’organització l’Ajuntament de Sabadell, Fundació de l'Esport Sabadellenc i la Federació Catalana de Bàsquet. També Fira Sabadell, Anubis, Blade Center, Restaurante Casa Flores, Centre Dental Sabadell, Coca-Cola, Dots, Grupo Pedro Salinas, Hoteles Catalonia, El Musical, Autocars Serrat, Vostra Cuina Catering, Grupo AP Photo, Image Solutions, Alegre Photo, Productos Pelayo, Expofinques, Educa-Borrás i Basket D3.

D’altra banda, el torneig enguany reforça el seu habitual caire social i, a més de tornar a col·laborar amb la Marató de TV3 (destinant un euro per inscripció), es farà una campanya de recollida d’aliments per al Rebost Solidari de Sabadell, amb la recollida concreta de pasta, sucre, galetes i tomàquet fregit.

Avui, durant la presentació del Topbàsquet, el tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha volgut agrair al Club Esportiu Escola Pia “que mantingui el seu compromís amb l’organització d’aquest esdeveniment” i també ha volgut destacat “la col·laboració amb la Marató de TV3 i amb el Rebost Solidari, sumant així una vessant solidària als aspectes esportius”. Així mateix, ha volgut donar les “gràcies a tots els col·laboradors que també fan possible aquest torneig”.

Moisès Angulo, responsable de la secció de bàsquet CE Escola Pia, ha explicat que “hem ampliat l’oferta del Topbàsquet. Cada any intentem donar un plus al torneig. Enguany, entre altres novetats, tindrem un clínic adreçat a entrenadors i també ampliem la vessant solidària de l’esdeveniment”.

El director de la competició, Joan Enric García Romero, ha remarcat que “al torneig es donaran cita 52 equips, que disputaran 130 partits en 48 hores. Això vol dir que hi haurà 9 pistes actives alhora a les diferents instal·lacions i en moments puntuals 10”. 

I és que la competició es disputarà a diverses instal·lacions esportives de Sabadell: el Pavelló de Cal Balsach, el pavellons del Sud i del Nord i el pavelló del CE Escola Pia. En aquests equipaments els assistents podran veure jugar les joves promeses dels equips amb més projecció. Els equips participants per categoria són els següents:

Infantil Masculí: Real Madrid, Estudiantes, RC Náutico de Tenerife, Unicaja de Málaga, FC Barcelona, Joventut de Badalona, Getxo Saskibaloi, CEB Girona, JAC Sants, CEB Llíria de València, Manyanet Molins, UE d'Horta, UE San Cugat, CB Mollet, CN Sabadell i CE Escola Pia Sabadell.

Infantil Femení: Ros Casares de València, RC Náutico de Tenerife, Llíria de València, Getxo Saskibaloi, Joventut de Badalona, UE Sant Cugat, CE Sant Nicolau, CE Joventut l'Hospitalet, CBF Cerdanyola i CB Cornellà.

MIni Masculí: Joventut de Badalona, CB Cornellà, Sant Josep de Badalona, JAC Sants, Catalana Occident Manresa, CB L'Hospitalet, CB Granollers, Easo SBT, Unicaja de Málaga, CEB Llíria de València, EB Sant Fruitós, CEB Girona, CN Sabadell, Creu Sabadell Bàsquet, Escola Pia A i Escola Pia B.

Mini Femení: Ros Casares de València, GEiEG de Girona, Unicaja de Málaga, Joventut de Badalona, UE Sant Cugat, Easo SBT, Alierta Augusto Zaragoza, CBF Cerdanyola, CB Granollers i CN Sabadell.

El sistema de competició variarà d’una categoria a l’altra en funció del nombre d’equips; es jugaran un mínim de cinc partits. Hi haurà una primera fase de grups. Els primers i segons formaran dos grups més, els campions dels quals disputaran la final. Els equips que no passin la primera fase, continuen jugant en sistema de lliga per decidir la classificació. La fase final constarà dels partits pel tercer i quart lloc i les finals.

Els partits que determinaran els equips campions tindran lloc el diumenge 8 al Pavelló del Nord, a partir de les 11.30 h, els Mini masculí i femení, i a les 12.45 h, els Infantil masculí i femení. El lliurament de premis està previst a les 14.00 h. Es donen premis als tres primers classificats, trofeus MVP als millors jugadors de cada categoria i els Fair Play de la Federació Catalana, als equips que hagin demostrat més esportivitat. També hi ha premis i regals per a tots i totes les participants.

Els Campions de l’edició de 2012 van ser el Joventut de Badalona en categoria mini masculí i el Sant Gervasi de Mollet en mini femení. En infantil, va guanyar el CEB Girona en nois i el Climasol Roser en noies.

Novetats

Destaquen algunes novetats en relació a d’altres edicions. Així, enguany el Club Esportiu Escola Pia veu reconeguda la seva  feina organitzant aquesta competició, amb la distinció del Topbàsquet com a torneig “Ciutat de Sabadell”, pel seu interès de promoció de l’esport i de projecció externa de la ciutat.

La repercussió del torneig no passa per alt tampoc a la Federació Catalana de Bàsquet, estreta col·laboradora del torneig, tant des del punt de vista reglamentari, com d’arbitratges o fins i tot amb la concessió dels trofeus Fair Play. Per això, aquest any, la Federació organitza un clínic el 6 de desembre al matí, al pavelló de l’Escola Pia, que anirà a càrrec dels seleccionadors catalans cadets Ramon Raigada i Isaac Pujol, adreçat a entrenadors i entrenadores i a persones en pràctiques per cursos d’Entrenadors Superiors i de Categoria Sènior (tota la informació del clínic a (http://www.basquetcatala.cat/noticies/3825)

D’altra banda, el Club Esportiu Escola Pia aposta per actualitzar els seus mitjans de comunicació digitals, per donar un millor servei als seguidors del torneig, amb l’estrena del web www.topbasquet.com, adaptable a dispositius mòbils, especialment tablets, des d’on es podrà seguir el desenvolupament de la competició. També es poden seguir les darreres novetats al canal twitter @topbasquet.