PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita de l'Ajuntament de Hwaseong (Corea del Sur) a la Central de recollida pneumàtica de Sabadell

El motiu de la seva visita era informar-se, ja que tenen previst realitzar la construcció d'una central de recollida pneumàtica a la seva ciutat.

El passat 28 de febrer, una delegació de l’Ajuntament de Hwaseong, encapçalada per regidors, alts càrrecs de l’Ajuntament i per membres de les associacions de veïns van fer una visita a la central de recollida pneumàtica de la ciutat de Sabadell per veure in situ el seu funcionament.

Hwaseong és una ciutat amb 520.000 habitants situada a 40 km de Seül.

El motiu de la seva visita és que tenen previst realitzar la construcció d'una central pneumàtica per recollir la fracció resta i orgànica per donar servei a 52.000 habitants, amb una longitud de la xarxa de 16 km i volien informar-se sobre la implantació i funcionament del model de recollida pneumàtica de Sabadell.

Pel que fa al tractament de les fraccions de recollida selectiva, han pogut comprobar que es gestionen de manera molt similar a Sabadell, ja que també ho tracten com a residus valoritzables i obtenen un benefici econòmic. Pel que fa a la fracció resta, es porta a incinerar, a diferència del que es fa a Sabadell que la fracció resta es porta al CTR, on passa per un procediment de separació en el que s’aprofita el 47% i només es porta a l'abocador el que ja no té cap valor ni econòmic ni energètic i que prèviament ha estat tractat per que sigui un residu inert.

Els representants de l’Ajuntament de Hwaseong s'han mostrat sorpresos per la integració de la central en el medi, s’han interessat pel finançament de l’obra i els estalvis obtinguts de la seva gestió.