PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Leitat triada pel govern Xilè com una de les quatre institucions internacionals que s'instalaran al país.

Leitat Xile s'instal·larà a la regió a través d'un centre de recerca centrat exclusivament en la recerca de les nanofibras.

El Centre Tecnològix Leitat, amb una plantilla de 250 col·laboradors, fa cinc anys que obté creixement en els seus ingressos, que es van situar en 17,1 milions d'euros en el 2013, un any "extremadament complicat" segons el propi grup.

En el 2013, Leitat va donar un nou pas en el seu creixement a través de la seva internacionalització. Triada pel govern xilè com una de les quatre institucions internacionals que s'instal·laran al país, amb la finalitat de convertir al país andí en un pol de recerca i desenvolupament, Leitat Xile s'instal·larà a la regió a través d'un centre de recerca centrat exclusivament en la recerca de les nanofibras, en el qual copiarà l'estructura de la seva seu "adaptada a la realitat de Xile". Així completarà la xarxa de seus del centre, que compta amb una central a Terrassa, un edifici a Igualada, dos a Barcelona (amb un altre en construcció) i el propi projecte xilè.

Quant al futur, Leitat afronta una situació de transició general, que no particular. La finalització del setè Programa Marc de la Unió Europea, que en el període 2007-2013 va tenir per objectiu "posar la política de recerca a l'altura de les seves ambicions econòmiques i socials", suposa la implantació d'un nou programa comú, Horizon 2020.

Mitjançant aquest nou programa, la Unió Europea dotarà a la recerca de 80.000 milions d'euros entre el 2014 i el 2020, però requereix una implicació total per part dels professionals per crear una "ciència d'excel·lència", alguna cosa en el que la plantilla de Leitat ja s'ha bolcat, a través del reforç del personal, l'optimització de procediments interns i la creació de noves eines de gestió dels projectes europeus.

Leitat està presidit per l'empresari Eusebi Cim i dirigit per Joan Parra.

Font: La Vanguardia.