PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una delegació del Marroc visita Sabadell per establir vincles institucionals i empresarials de col·laboració en l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Foment del sector de les energies renovables i impuls de l’emprenedoria verda a la regió Tànger-Tetuan del Marroc”

Una delegació del Marroc va visitar el passat 30 d'abril Sabadell. La delegació estava integrada per representants de la Direcció Regional de Tànger del Ministeri d’Energia, Mines, Aigua i Medi Ambient del Marroc, de la Divisió de Recursos Humans i Formació del Consell Regional de Tànger - Tetuan, de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Tànger, de l’empresa marroquina Gedi i entitats empresarials de les energies renovables. La trobada s’ha  produït al Vapor Llonch, la Cambra de Comerç de Sabadell i el Parc Central del Vallès. La visita ha comptat amb la participació del regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge; el sotspresident segon i president de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, i el president del Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca, Marià Brunet, entre altres representants locals.

L’objectiu de la jornada ha estat compartir experiències entre representants de les administracions públiques marroquina i catalana per intercanviar informació sobre estratègies i polítiques que es promouen en cada país per al foment de les energies renovables. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha donat a conèixer com s’ha realitzat la implementació a escala municipal de l’Agenda 21 de Nacions Unides i quines són les mesures i projectes que s’han impulsat per a la promoció de projectes d’estalvi energètic i energies renovables a Sabadell.

D’altra banda, la trobada s’ha plantejat per apropar representants empresarials dels dos països i establir marcs de treball conjunt. En aquest cas, s’ha desenvolupat una sessió de treball per estudiar les possibilitats de col∙laboració institucional entre la Cambra de Comerç de Sabadell i la Cambra de Comerç de Tànger.

A més, s’ha programat una sessió de treball entre els representants del Gremi d’Instal∙ladors i del Centre Metal∙lúrgic de Sabadell amb el representant de l’Associació d’Emprenedors de Fred i Climatització i Energia Solar del Nord del Marroc per a establir un marc de col∙laboració que permeti la posada en contacte d’empreses instal∙ladores catalanes i marroquines. L’objectiu és que les empreses marroquines puguin aprofitar el coneixement tècnico-comercial de les empreses catalanes en referència a la realització de projectes d’energies renovables, oferint alhora a les empreses catalanes l’oportunitat de participar en l’execució de projectes al Marroc.

Projecte

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Foment del sector de les energies renovables i impuls de l’emprenedoria verda a la regió Tànger-Tetuan del Marroc” coordinat per la cooperativa catalana AZIMUT 360 cofinançat per la Diputació de Barcelona que des de Sabadell també compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch i la regidoria de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca. El projecte pretén fomentar l’impuls del sector de les energies renovables i l’ús d’aquest tipus d’energia a la regió Tànger-Tetuan del Marroc amb accions que abracin els diferents actors i àmbits implicats, des de les administracions, els professionals i les empreses fins al públic general.