PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Junta de Portaveus aprova una proposició amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia

La Junta de Portaveus va aprovar el passat 30 d'abril de 2015 una proposició amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La proposició ha estat aprovada per unanimitat. ICV estava excusat de la Junta.

Els acords adoptats són:

Primer: Mantenir la bandera irisada al balcó central del consistori el proper 17 de maig i 28 de juny.

Segon: Informar la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, com del dret a la diferència i l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals.

Tercer: Oferir recursos sobre la diversitat afectivo-sexual i l’eradicació de l’homofòbia als centres d’ensenyament, tutors, consells escolars, alumnes de d’ESO i AMPES, professionals de l’educació en el lleure, etc., tot distribuint les publicacions del Sabadell Atenció Jove d’aquesta temàtica . Difondre també els  monogràfics sobre “Homofòbia i Orgull gai” editats per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania , allà on sigui adient i editar-ne un de nou sobre les diversitats sexuals. Desenvolupar accions i campanyes institucionals de visibilitat del col·lectiu LGBTI adreçades a tota la ciutadania en general.

Quart: Realitzar un acte central commemoratiu entorn el fet de l’homofòbia i la transfòbia al món i convidar les entitats de la ciutat a participar en aquesta commemoració i difondre els articles 40.7 i 40.8 del vigent Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Cinquè: Sensibilitzar a la societat en general sobre els riscos i la vulnerabilitat que pateix la joventut LGBTI, i al jovent amb particular , difonent tots els materials existents i fent extensiu el missatge a tota la ciutadania i a l’associacionisme de la ciutat amb indiferència de l’àmbit de treball que les defineixi. Entitats culturals, ciutadanes, esportives , de gent gran etc. per tal d’avançar col·lectivament com a ciutat cap al respecte a la diversitat sexual, de forma inclusiva i respectuosa.

Sisè: Desenvolupar el protocol aprovat per identificar, atendre i prevenir l’assetjament per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere, amb la formació adequada a tots els agents implicats. Posar en marxa, si s’escau, el protocol de la Comissió de la Convivència per a tal fi.

Setè: Desenvolupar actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competències esportives, amb la implicació i la col·laboració en aquest àmbit dels principals clubs i entitats esportives de la ciutat.

Vuitè: Seguir treballant cara el proper curs amb la proposta pedagògica “ No, no son bromes “ amb els alumnes de primer cicle de la ESO, per tal treballar el tema del bullying ( assetjament escolar ) i dedicar una part del mateix específicament al assetjament per motius d’orientació sexual.

Novè: Recolzar la petició del moviment d’homes i dones transsexuals de suprimir de la Llei d’Identitat de Gènere la prescripció mèdica de “disfòria de gènere”.

Desè: Divulgar la nova llei 011/2014 aprovada el passat 10 d'octubre de 2014, l'objectiu de la qual és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. En aquest sentit s'acorda que durant el proper mandat municipal es desenvoluparà localment la llei en aquells àmbits que sigui possible.

Onzè: Fer arribar aquests acords a les entitats locals que treballen pels drets del col·lectiu LGTB, al Consell Nacional LGTB, a AI Catalunya i a la ILGA, així mateix com al conjunt de les entitats de la ciutat sigui quina sigui la seva finalitat (cultural, esportiva, educativa, de lleure...).

Dotzè: Fer arribar aquests acords a l’Ilm. Fiscal contra delictes d’odi i discriminació a Catalunya i als Il·lm. Síndic de Greuges de Catalunya i Defensor del Poble d’Espanya.