PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Maica García i l’OAR Gràcia, els millors del 2014

Maica Garcia i l'OAR Gràcia, els millors del 2014

Maica García (waterpolo) i l’OAR Gràcia han estat proclamats avui com a esportista i entitat més destacats de l’any 2014. Ha estat durant la 62 Festa de l’Esport defestaesp15 Sabadell, que s’ha celebrat el 30 d’abril al Teatre Principal i durant la qual el jurat ha realitzat les dues darreres votacions per escollir els guanyadors de totes dues categories, que comptaven amb 10 finalistes cadascuna. La Festa de l’Esport ha estat, un cop més, un moment per reconèixer la tasca que porten a terme els esportistes, entitats, institucions i empreses i tots aquells que fan possible l’esport a la ciutat.

El pòdium d’esportistes més destacats ha estat plenament dominat per dones. Així, la també waterpolista Mati Ortiz ha quedat en segona posició i Lucila Pascua (bàsquet) ha estat tercera.

En la categoria d’entitat més destacada, per darrera de l’OAR, la Joventut Atlètica Sabadell (JAS) ha estat segona i el Club Tennis Sabadell, tercer.

També al llarg de la Festa de l’Esport, el jurat ha votat quines tres entitats entre 10 finalistes serien guardonades amb el Premi “Serveis Medi Ambient SA (SMATSA)” a la Promoció de l’Esport a entitats. Les guanyadores en aquesta categoria han estat finalment el Creu Alta Sabadell Bàsquet, CF Unió Can Rull Rómulo Tronchoni i l’Escola de Futbol de Sabadell.

Durant la trobada, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha destacat que “l’esport és una escola de ciutadania, amb valors com l’esforç, la solidaritat o el respecte, una escola de vida per creure en un mateix i en el col·lectiu” i ha volgut agrair la seva tasca a tots aquells que el fan possible. En un altre moment de la seva intervenció, ha parlat de la dualitat èxit/fracàs, conceptes vinculats diàriament a l’àmbit de l’esport, però que no sempre estan relacionats amb guanyar o perdre. En aquest sentit, ha dit que “el fracàs no és igual a la derrota. Derrota és perdre. El fracàs pot ser, per exemple, no poder fer equip” o altres situacions relacionades amb la impossibilitat d’assolir els valors de cohesió i ciutadania associats a la pràctica esportiva. “I l’èxit no és sempre igual a victòria –ha afegit--. L’èxit és solidaritat d’equip i l’assoliment de valors. Per tant, en ocasions la victòria pot ser en realitat un fracàs i a l’inrevés una derrota no aconseguir amagar un èxit”.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha agraït el compromís de tots aquells que fan possible la pràctica esportiva, subratllant així mateix els valors associats a l’esport. En aquest sentit, ha destacat els esportistes i entitats finalistes “que han estat escollits per molts mèrits, no només relacionats amb les classificacions, i que aporten un valor afegit a la ciutat”. Alhora, ha volgut posar en valor la feina de totes aquelles entitats, esportistes i persones relacionades amb l’àmbit esportiu “que treballen de manera probablement més anònima però que també són mereixedors de reconeixement” i ha agraït la tasca del jurat de la Festa i de les empreses i institucions que donen suport a l’esport. “Tots feu gran l’esport a Sabadell”, ha comentat adreçant-se al conjunt d’assistents a la celebració.

La Festa de l’Esport ha comptat amb el patrocini de Serveis Medi Ambient SA (AGORA GRUP), Banc Sabadell, El Corte Inglés, Mañero Constructors, Fundació Club Natació Sabadell, Snooker Sabadell i Abant.net Premis i Publicitat. Hi ha col·laborat Viatges i Autocars Montblau.

 

Guardons

 

Durant la celebració, i com és habitual a la Festa de l’Esport de Sabadell, el Club Natació Sabadell ha rebut un homenatge especial, atès que, per la magnitud, nombre de socis, diversitat d’activitats esportives i fites assolides pels seus esportistes, no participa amb la resta d’entitats com a millor entitat de l’any.

La relació de premis d’aquesta edició, a més dels ja mencionats, és la següent:

 

La Festa de l’Esport ha ofert un especial reconeixement a tres persones pel seu treball en el món de l’esport. És el “Premi Fundació Club Natació Sabadell”, que s’ha atorgat a Francesc Carrión Robles, per la seva dedicació al món de l’atletisme; a Antoni Coret Ferrer, per la seva dedicació al món de l’handbol; i a Rafel Sánchez Bover, per la seva dedicació al món de la natació.

 

El Premi “Fundació de l’Esport Sabadellenc” en homenatge a les entitats que han celebrat el seu aniversari s’ha lliurat al Club Nagi, pel seu 25è aniversari, i a la UD La Planada, pel seu 50è aniversari.

 

El Premi “Abant.net” a la tasca arbitral en el món de l’esport s’ha lliurat a David Medié Jiménez.

 

El Premi “Snooker” a l’organització d’esdeveniments esportius ha estat per al 84è Campionat de Sabadell de Ciclisme i 43è Trofeu Joan Escolà.

 

El Premi “El Corte Inglés” a entitats per la seva tasca de promoció de l’esport escolar ha estat per a l’Associació Esportiva Escolar Institut Pau Vila, Col·legi Sagrada Família, Escola Joanot Alisanda, Escola Miquel Carreras i Escola Sant Julià.

 

El Premi “El Corte Inglés” per la tasca de promoció de l’esport escolar s’ha atorgat a Alejandro Crisóstomo Valero (Col·legi Salesians Sabadell).

 

El Premi “Banc Sabadell” a la projecció esportiva s’ha lliurat a Meskelu Curado Bailina (atletisme), Maria Pajares Bernabeu (esquaix), Laura Rodríguez Cao (Natació), Carla Girbau Romero (tennis) i Borja Fenoy Valverde (waterpolo).

 

El Premi “Mañero Constructors” als equips que han pujat de categoria o han quedat campions de la seva competició ha estat per: Joventut Atlètica Sabadell (atletisme), CE Sant Nicolau (bàsquet), CE Escola del Carme (bàsquet), Diamond Bowling Club (bowling), Club Squash Malibú Esportiu (esquaix), Club Tennis Sabadell (esquaix i tennis), UD Tibidabo Torre-romeu (futbol), Creu Alta Sabadell Handbol (handbol), OAR Gràcia Sabadell (handbol), Falcons Sabadell Associació Esportiva (tennis taula) i Club Natació Sabadell (waterpolo).

 

El Premi a la integració social a través de l’esport s’ha atorgat al Club Deportivo Llano de Sabadell.

 

El Premi a la Promoció de l’esport per a discapacitats psíquics s’ha lliurat al Cercle Sabadellès 1856 per la seva tasca de foment de l’esport  en les persones amb discapacitat intel·lectual.

D'altra banda, en el transcurs de la Festa s’ha fet un reconeixement a la guanyadora del Premi a l'Esportivitat, Eva Bové Chic, corredora de raids de muntanya.

El XXVIII Memorial “Joaquim Gorgori i Pardellans” enguany s’ha concedit a Jesús Carrillo Vilagrasa per la seva brillant tasca en el món del periodisme esportiu.