PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nova publicació de l'Oficina de Drets Civils: "Un glossari: aproximacions a la diversitat sexual"

Com es fa entorn de diades internacionals relacionades amb els drets civils i ciutadania, enguany, en el cicle que va del 17 de Maig (Dia contra l’homofòbia i les altres fòbies per orientació sexual) i el 28 de juny (Dia de l’orgull gai), publiquem aquest monogràfic, amb l'objectiu de  visibilitzar altres orientacions sexuals, menys presents, que l’homosexual masculina.

Segons recull el Pla transversal LGTBI de Sabadell. 2013-2016 “Sabadell és una ciutat compromesa amb els seus ciutadans i ciutadanes, que aspira a fer real la dignitat i la qualitat de vida per a tothom sense distinció per motiu d’ètnia, edat, gènere, origen, diversitat sexual, creença o diversitat funcional.” (pàgina 9).

Així:

<<Des de l’Ajuntament de Sabadell per primera vegada, en el marc del Pla Transversal de Drets Civils i Ciutadania es planteja l’aprovació d’un pla LGTB que tingui en compte:

1. L’obertura d’un espai LGTB a l’Oficina de Drets Civils de Sabadell, el qual esdevingui un servei adreçat a qualsevol persona que, per la seva orientació sexual, requereixi informació, assessorament o atenció.

2. Programes que garanteixin l’equitat d’accés als serveis públics a qualsevol ciutadà sense discriminació per raó d’orientació sexual.

3. Polítiques a favor de la inclusió, visibilitat i participació dels col·lectius d’aquest àmbit en els òrgans de participació formals.

4. Polítiques a favor de la sensibilització i programes educatius per fer front als prejudicis per raó d’orientació sexual i per promoure l’expressió lliure de les diverses opcions sexuals, especialment adreçades als més joves, per fer front a la discriminació i a l’homofòbia.

5. Polítiques de creació de vincles entre la ciutadania des de la diversitat d’opcions sexuals.>>

Com es fa entorn de diades internacionals relacionades amb els drets civils i ciutadania, enguany, en el cicle que va del 17 de Maig (Dia contra l’homofòbia i les altres fòbies per orientació sexual) i el 28 de juny (Dia de l’orgull gai), publiquem aquest monogràfic. Precisament per visibilitzar altres orientacions sexuals, menys presents, que l’homosexual masculina.

Amb aquest monogràfic també es vol concloure aquesta primera etapa de monogràfics dedicats a les temàtiques LGTBI. Perquè tenim presents que caldrà, en un futur immediat, donar millor visibilitat a les persones amb orientacions sexuals diverses que no són tan presents en la societat.