PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El taller "No, no són bromes" contra el bullying arriba als Espais Joves de la ciutat

Del 2 a l’18 de juny els diferents espais joves de la ciutat treballaran el tema del bullying (o assetjament) davant la diferència

nosonbromesAquesta és una iniciativa que ja fa un any que es va dur a terme als diferents centres educatius de la ciutat dins del Programa Ciutat i Escola i té com a finalitat desenvolupar el pensament crític vers qualsevol conducta d’assetjament i proporcionar elements per actuar en contra d’aquestes manifestacions desenvolupant les habilitats socials i les tècniques de resolució de conflictes.

Aquesta ha estat una tasca socio educativa preventiva que en el decurs d’aquest darrer any escolar 2014-15 no únicament ha tingut com a objectiu treballar amb els adolescents i joves als centres, sinó també amb la resta de la comunitat educativa: docents i famílies.

Els tallers han permès que els joves identifiquessin actituds d’assetjament, fossin conscients de les conductes agressores  i de la possibilitat de canviar-les, i de l’important paper que hi juguen a l’hora de denunciar-les, a fi d’aturar possibles situacions de patiment.

 El taller també ha permès identificar noves formes d’assetjament, com el “ciberassetjament”, a través de les xarxes socials que amplien el ressò del maltractament i el patiment de les persones afectades,  les 24 hores del dia.

Ara, la proposta s’ha volgut també traslladar a altres espais de la ciutat com els espais joves, a propòsit de la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia. Per consultar horaris i dies www.sabadell.cat/lgtbi dins del programa Protegim la Joventut de la Lesbo/Homo/Trans/Bifòbia.

Diversos estudis europeus evidencien que els joves homosexuals (LGBTI)suporten més amenaces i assetjament que els joves heterosexuals. L’any 2013 esvan publicar els resultats d’un estudi molt exhaustiu que va liderar la FELGTB (Federació Estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) mostrant l’alt patiment que el bullying homofòbic està provocant a un elevat nombre de joves i adolescents.

El taller “No, no són bromes” és una de les iniciatives que l’Ajuntament de Sabadell ofereix a través de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania com a recurs per a lluitar contra aquestes actituds discriminatòries. Altres recursos que s’han elaborat en aquesta direcció han estat: El vídeo musical “L’Amor és Lliure”, primer rap contra l’Homofòbia a l’Estat Espanyol, cantat en català; "Apunts sobre Bullying” guia elaborada conjuntament pel departament d’educació i el Servei d’Atenció al Jove (SAJ).

La implementació de totes aquestes iniciatives i recursos han estat fruit del consens gràcies, entre d’altres, a la iniciativa de la taula de participació LGBTI de la ciutat i totes les propostes d’actuació es van concretar amb els acords de la junta de portaveus del passat maig de 2014.

 

Espai Jove Ludojove. Taller realitzat el 9 de juny de 2015

bromes1 bromes2
bromes3 bromes4

  bromes5