PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un total de 110 emprenedors de Sabadell s’han interessat per la cessió de negocis a través del Centre Reempresa aquest any

El Centre Reempresa, ubicat a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament de Sabadell, ha respost a 110 persones interessades...

 

El Centre Reempresa, ubicat a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament de Sabadell, ha respost a 110 persones interessades pel programa durant el primer semestre de 2015. En total s’han realitzat 54 assessoraments i s’han gestionat 49 projectes de cessió. Com a resultat s’han aconseguit 7 casos d'èxit, dels quals 5 han estat cessions de negocis i 2 emprenedors de Sabadell han comprat empreses d'altres territoris. Des de l’inici del programa, al 2012, Sabadell ha aconseguit 26 casos d’èxit. En alguns casos les persones tot i adquirir un negoci de fora de la ciutat, l’ha traslladat al municipi i ja preveu la seva ampliació.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, des de Sabadell s’ofereix assessorament tant a qui vol vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és impulsar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que nous emprenedors prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments, entre els quals el de Sabadell per implantar aquest servei a la província de Barcelona.

La feina portada a terme per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom de l’Ajuntament de Sabadell en la implementació de Reempresa, el situa en el primer lloc de la província de Barcelona pel que fa a activitat desenvolupada.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix en donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’hi interessa. En el cas concret de Sabadell, el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom s’encarrega d’oferir assessorament per als cedents d’empresa i pels reemprenedors sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió. Per a més informació, les persones interessades poden consultar el portal www.reempresa.org, www.sabadellempresa.cat o adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) oberta tot l’estiu de 9 a 14 h.

A banda d’aquest projecte, Sabadell participa amb la Diputació de Barcelona i PIMEC en el programa Accelera Creixement, per donar suport a les empreses amb alt potencial de desenvolupament. El Vapor Llonch hi col·labora oferint informació a les empreses i acompanyant-les durant el programa. Actiu des del 2012, l‘Accelera acompanya 50 pimes de la província de Barcelona cada edició.