PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

S’inicien els treballs d’arranjament del mur perimetral de tancament del castell de Can Feu

Durant aquests dies d’agost, s’estan portant a terme els treballs d’arranjament del mur perimetral...

 

Durant aquests dies d’agost, s’estan portant a terme els treballs d’arranjament del mur perimetral de tancament del castell de Can Feu, a la banda del carrer Colòmbia. Aquesta obra està prevista que finalitzi aquesta mateixa setmana.

Aquesta intervenció ha estat motivada pel seu actual estat de conservació, força malmès i, que, a més, podia constituir un risc per a les persones i altres elements del seu interior.

Les tasques que s’estan duent a terme consisteixen en l’eliminació d’una part de mur inestable i amb risc de despreniment, i la consolidació de la part del mur que és rehabilitable. Pel que fa al tros del mur eliminat, s’ha col·locat una tanca posterior de tancament provisional.

Tal i com ha comentat l’alcalde accidental, Maties Serracant: “Amb aquesta intervenció es pretén aturar el procés de degradació actual, a l’espera d’una actuació en el conjunt que permeti la reconstrucció d’aquesta part del tancament.

El Castell de Can Feu

A l'indret on s'alça actualment el Castell de Can Feu hi va haver, als segles IX-X, una vil·la -una explotació agrícola- altmedieval relacionada amb la família dels Sobarber. Al segle XII la vil·la esdevé una casa fortificada centre d'un territori que anava minvant a causa de les donacions piadoses que els Sobarber primer i els Togores després feien bàsicament als monestirs.


En algun moment del segle XVI hi ha un greu incendi que malmet profundament l'edificació principal i que fa que sigui també coneguda com la Torre Cremada.


A l'últim quart del segle XVII Pau de Feu i Soler va comprar la propietat, en aquest moment consolidada com a explotació agrícola.Al segle XVIII, Can Feu és el centre logístic de les nombroses propietats dels Feu, per als quals la masia és un lloc de descans i d'esbarjo.A finals del segle XIX Josep Nicolau, darrer dels Olzina de Riu-sec descendent dels Feu, construeix l'edificació que ha arribat fins avui.Actualment l'Ajuntament en té la possessió.