PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Notícies sobre voluntariat:

El Vapor Llonch acull una cloenda de programes de formació i treball amb la participació de prop de 60 persones

Un total de 58 participants en els programes de formació i treball per a persones en situació d’atur, que l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa a través del Vapor Llonch...

Un total de 58 participants en els programes de formació i treball per a persones en situació d’atur, que l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa a través del Vapor Llonch, han cloenda15rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes. L’acte de cloenda celebrat avui ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i del regidor de Nova Economia, Albert Boada. Es tracta dels programes emmarcats en el Pla de Treball als Barris del Riu Ripoll i del districte 6è de la Generalitat de Catalunya i el Pla d’Ocupació de la Diputació de Barcelona. La finalitat és formar i contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat.

L’alcalde, Juli Fernàndez, ha assenyalat que “una de les prioritats d’aquest govern és donar oportunitats de formació. Intentem trobar totes les maneres de generar espais d’oportunitat que també són espais que hem anat millorant per a la ciutat. Dels plans d’ocupació sempre m’agrada dir que donen oportunitats a ambdues parts, a vosaltres de formar-vos i d’aprendre i a la ciutat de millorar. Vull agrair-vos la feina feta perquè la ciutat se n’ha servit i espero que hagi servit també per al vostre creixement personal”.

De la seva banda, Albert Boada, regidor de Nova Economia, ha destacat que “a través del Vapor Llonch posem tots els mitjans perquè pugueu trobar feina i formació. Tot el que fem és amb la intenció que us pugui servir de cara al futur i alhora pugueu fer tasques per la ciutat”.

Aquests programes estan adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral. En aquesta ocasió, algunes de les accions que s’han portat a terme s’han adreçat específicament a joves menors de 29 anys i a dones majors de 35 anys. En el cas de les persones participants vinculades als projectes de treball als barris han estat veïns i veïnes de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes, Can Puiggener, Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou. A través d’aquests projectes, tots els participants han tingut un contracte d’entre 4 i 6 mesos i l’activitat laboral s’ha combinat amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona als participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de treball.

Els programes que ara finalitzen han inclòs diferents especialitats que van des d’Auxiliars de la llar, Dinamització TIC, Atenció a la infància, Rehabilitació i manteniment d’equipaments municipals i Jardineria. Gràcies al treball d’aquestes persones s’han desenvolupat tasques de neteja als complexos per a la gent gran de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central. Alhora s’ha fet neteja de la via pública al districte 6è, manteniment de parcs i jardins municipals, principalment zona sud de Sabadell i Parc de Catalunya o feines de pintura al CEIP Ribatallada o al Centre Cívic de Torre-romeu, entre d’altres. També s’han dinamitzat diferents espais TIC de la ciutat com els de les biblioteques Vapor Badia i Sud. A més, un grup de joves ha desenvolupat un esplai per a infants de 3 a 12 anys -fills i filles de persones usuàries i personal del Vapor Llonch- com a mesura per conciliar la vida familiar i laboral.

Durant l’any 2015 es preveu superar la xifra de 460 persones usuàries en atur del Vapor Llonch com a participants en algun dels programes d’ocupació en les seves diferents modalitats. Per a la majoria de les convocatòries que puguin sorgir convé estar inscrit a l'OTG, des d'on es deriven els usuaris/es. D’altres convocatòries es publiquen exclusivament a través de la Borsa de treball on line, www.sabadelltreball.cat on es detallen els requisits de cada procés de selecció. El requisit fonamental per participar és estar en situació d’atur. Però en funció de cada programa també hi ha uns condicionants d’edat o no ser perceptor de cap prestació contributiva, entre d’altres exigències. Cada convocatòria marca les característiques del perfil d’entrada.