PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament proposa un reglament que regula el funcionament de la Taula de Patrimoni

El Ple municipal ha donat llum a l'aprovació inicial...

El Ple municipal ha donat llum a l’aprovació inicial del Reglament de la Taula de Patrimoni, un òrgan municipal de caràcter tècnic i consultiu que té l’objectiu d’assessorar l’Ajuntament en les actuacions en els béns catalogats i el seu entorn.

Tant el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Sabadell de l’any 1989, com el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell de l’any 2008 i el Pla Especial de Protecció dels béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell, actualment en tràmit, preveuen aquest òrgan municipal, que fins ara estava funcionant sense un reglament que el regulés.

Tots els grups municipals van aprovar per unanimitat, el 3 de febrer de 2015, una moció per elaborar el Reglament de la Taula de Patrimoni. El text que ara es porta al Ple municipal en regula les funcions, la composició i el funcionament, a més d’establir un règim d’incompatibilitats dels seus membres per evitar possibles conflictes d’interessos. Tal com marca la llei, els supòsits d’incompatibilitat tenen a veure amb l’interès personal en els assumptes que es tractin, el parentiu de consanguinitat, l’amistat íntima, l’enemistat o l’associació professional amb qualsevol interessat, i la intervenció com a pèrit, entre d’altres.

Composició de la Taula

Es preveu que la Taula estigui integrada per tècnics de l’Ajuntament de Sabadell i representants d’organitzacions o institucions de la societat, amb coneixements professionals sobre la recuperació i difusió del patrimoni arqueològic, mediambiental i arquitectònic de la ciutat. Estarà formada per la presidència, set vocals i la secretaria. Entre els membres de la Taula hi haurà com a mínim dos arquitectes especialistes en protecció del patrimoni, un jurista i un historiador.

La presidència l’exercirà la coordinació de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat o per la persona en qui delegui. Actuaran com a vocals: un tècnic municipal de l’Oficina el Patrimoni; un tècnic municipal del servei competent en funció del bé afectat; un representant del Museu d’Història de Sabadell; un de l’Arxiu Històric de Sabadell; un del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), especialista en protecció del patrimoni; un del Col·legi d’Enginyers industrials de Catalunya, especialista en protecció del patrimoni, i un de l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya. A més, en funció del bé catalogat podrà assistir a la sessió que es tracti un professional de reconegut prestigi en l’àmbit arquitectònic, arqueològic o mediambiental. Els vocals seran nomenats pel tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, a proposta de la presidència, si es tracta dels tècnics municipals, o a proposta de l’organisme que representin.

Les recomanacions de la Taula de Patrimoni no seran vinculants, com no ho són altres informes municipals tècnics i jurídics preceptius dels expedients urbanístics,però s’incorporarà un extracte de la sessió de la Taula a l’expedient, que indiqui si es formula o no cap oposició al projecte presentat i que inclourà les recomanacions que es considerin pertinents.

Una vegada ha estat aprovat inicialment el Reglament, s’obrirà un període d’informació pública de 30 dies hàbils, per tal d’oferir a tothom la possibilitat de presentar els suggeriments, al·legacions i reclamacions que es considerin oportunes.