PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell, capital de la gestió acústica sostenible

acusti128L’Acusticat punt de trobada dels agents vinculats al món del soroll...

L’Acusticat, durant dos dies, punt de trobada dels agents vinculats al món del soroll

Avui ha començat l’Acusti.cat, el I Congrés d’Acústica de Catalunya a la Fira Sabadell. Més de 70 ponents, 25 entitats i 350 inscrits debaten avui i demà –28 i 29 d’abril–, acusti28la contaminació acústica des de diferents vessants. Gairebé 400 persones treballen des d’àmbits diversos perquè el congrés sigui un èxit.

En l’obertura de l’Acusti.cat, Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, ha donat la benvinguda a els assistents i ha dit que “Sabadell, la cinquena ciutat de Catalunya, té capacitat de lideratge i atracció en activitats ben diverses. I l’Acusti.cat n’és un bon exemple”. Tractant el tema del soroll, ha afegit que “un dels motors que ens mouen és fer compatible les noves formes de vida amb la tranquil·litat que necessita la ciutadania per viure. Hem de reflexionar com construïm l’espai públic perquè totes les activitats siguin compatibles amb el benestar de la gent”.

acusti228El congrés ha començat amb la conferència inaugural a càrrec d’un expert en soroll a escala mundial: Colin Nugent, de l’Agència Europea de Medi Ambient. Entre avui i demà, l’Acusti.cat inclourà diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn dels reptes i els dilemes relacionats amb la problemàtica del soroll. A més, el Síndic de Greuges de Catalunya presentarà de forma oficial l’estudi Oci nocturn i convivència.