PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita guiada a l'edifici de l'Ajuntament dels participants dels “Tallers de coneixement de la societat catalana”

Són tallers d'aprenentatge adreçats a persones nouvingudes

visitanouvinguts29

Unes quaranta persones nouvingudes participants en els “Tallers de Coneixement de la Societat Catalana” han fet aquesta setmana una visita guiada a l’edifici de l’Ajuntament, activitat que forma part de l’aprenentatge d’aquestes persones del conjunt de la ciutat. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha rebut el grup, que ha visitat l’edifici i la seva sala de plens i ha rebut informació sobre el funcionament i l’estructura del Govern.

Els tallers estan organitzats per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i, juntament amb les sessions d’acollida, els cursos d’aprenentatge de la llengua i els tallers d’apropament al món laboral, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, així com en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Al llarg de l’any, els tallers es fan en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càrites, Creu Roja, o la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). També es fan altres visites, com al Parlament de Catalunya o al Museu d’Història de Sabadell.

A la visita a l’Ajuntament han assistit també participants dels grups del programa “Espais dones”, que ofereixen espais relacionals d’aprenentatge socio-formatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques.