PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament de Sabadell mostra la seva indignació pel recurs sobre la Llei 24/2015 per part del govern espanyol

L’alcalde, Juli Fernàndez, fa una crida urgent als alcaldes i alcaldesses a fer una concentració, la propera setmana, davant la delegació del govern a Barcelona

La suspensió de la Llei és un atac directe als drets fonamentals de la ciutadania i a la sobirania del Parlament català

L’alcalde Juli Fernàndez fa una crida urgent als alcaldes i alcaldesses a fer una concentració, la propera setmana, davant la delegació del govern a Barcelona


L’Ajuntament de Sabadell lamenta la decisió del govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional (TC) part de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica , aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya.

Després de l’anunci fet aquest migdia, pel Consell de ministres, de demanar la suspensió d’alguns dels articles més vinculats a les mesures contra els desnonaments, l’ajuntament vol deixar de manifest que aquesta decisió atempta contra un dels drets més fonamentals de les persones, en especial, d’aquelles més vulnerables, com és el dret a l’habitatge i una vida digna.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, fa una crida a tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya a fer, la propera setmana, una concentració davant de la seu de la delegació del govern d’Espanya a Catalunya i fer el lliurament de les còpies de tots els expedients a disposició dels ajuntaments que quedaran aturats i sense tramitar a causa de la suspensió de la Llei 24/2015.

Tot i que s’està a l’espera de la publicació oficial de la resolució al BOE per conèixer l’abast i la repercussió que pot tenir aquesta decisió, l’alcalde convocarà, també la propera setmana, una reunió amb els Grups Municipals, conjuntament amb el Grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), així com altres entitats, per tractar el tema i prendre un posicionament davant d’aquesta situació.

La Llei 24/2015
Aquesta llei, aprovada per unanimitat -el passat mes de juliol- al Parlament de Catalunya, és el resultat de l’enorme feina desenvolupada pels promotors de la ILP (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Observatori DESC i l’Aliança contra la pobresa energètica), que des del treball conjunt van aconseguir recollir 148.000 signatures arribant així al Parlament, que la va tramitar amb urgència extraordinària.

Des del passat 6 d’agost de 2015 a Catalunya és vigent aquesta llei, que articula mesures per evitar desnonaments per impagament d’hipoteca o de lloguer i assegura el reallotjament. També articula un mecanisme de segona oportunitat per cancel·lar deutes contrets per habitatge habitual i estableix el principi de precaució per als talls d’aigua, llum i gas. A més, consolida la cessió obligatòria dels pisos buits en mans d’entitats financeres i grans empreses.