PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull aquest cap de setmana la segona edició de la festa Mescla’t

Amb l’objectiu d’impulsar-nos com a persones més solidàries, més diverses i més lliures, Sabadell acollirà els dies 21 i 22 d'octubre, la segona edició del Programa Mescla’t a la plaça del Doctor Robert, organitzada conjuntament amb les entitats i la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Amb l’objectiu d’impulsar-nos com a persones més solidàries, més diverses i més lliures, Sabadell acollirà els dies 21 i 22 d'octubre, la segona edició del Programa Mescla’t a la plaça del Doctor Robert, organitzada conjuntament amb les entitats i la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Al llarg del cap de setmana hi participaran més de 50 entitats, en un programa que inclou més de 40 activitats entre actuacions musicals, tallers, mostra d'entitats, jocs, teatre, xerrades i altres, adreçades a tots els públics i que han estat organitzades pel conjunt de les entitats que treballen contra el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol discriminació per raó de creença, origen, o diversitat funcional.

Durant la presentació del programa, avui, la regidora Míriam Ferràndiz, ha assenyalat que “el Mescla’t és un espai on les entitats que treballen per la solidaritat, el respecte i contra la discriminació es podem trobar per mostrar la seva feina i per intercanviar experiències i projectes”. La regidora ha afegit que “durant dos dies tant aquestes entitats com Drets Civils tenim aquesta oportunitat de sortir al carrer i demostrar que la ciutat es mou en favor de la solidaritat, la diversitat i la llibertat, però vull deixar palès que la feina no és només de dos dies, és un treball constant, durant tot l’any”.

Durant la presentació, han acompanyat a Míriam Ferràndiz representants d’algunes de la cinquantena d’entitats participants: Hugo Colacho, president de la FAIV; Amadeu Pardo, Fundació Josep Comasomada – Sindicalistes Solidaris (Consell de Solidaritat); Josep Masip de la Plataforma de refugiats; Alba Fernàndez de TACC en representació de l’àmbit de joventut TACC; i Ramon Font de Nous Homes Sabadell, representant de les entitats de Gènere.

L’objectiu del Mescla’t 2016 és treballar plegats per fer front a les actituds i accions que justifiquen la discriminació. Cal destacar que en aquesta lluita els joves són especialment combatius, atès que imposen la seva lluita per una ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia des de la cultura, l’acció social i el compromís.

Precisament aquest any i dins el marc del Mescla’t, tindrà lloc la primera Trobada de Joves Antirumors d’Espanya, en la qual prendran part joves de Barcelona, Sabadell, Cabildo de Tenerife,Bilbao i Getxo els dies 21, 22 i 23. Tots ells estan compromesos en la lluita contra els estereotips, la xenofòbia i el racisme. La trobada compta amb el suport del Consell d’Europa a través de ICC (Intercultural Cities Programme).

Programa d’actes

Divendres, dia 21, el programa s’iniciarà a les 17.30 de la tarda amb activitats i tallers artístics per ajoves, a càrrec de la Xarxa d’Espais Joves de Sabadell i un taller de rap amb Pau Llonch. A continuació, a les 20.30, tindrà lloc la lectura del manifest del Mescla’t i, tot seguit, es podrà gaudir de les músiques i danses d’arreu del món fins a les 21.30, de la mà de la FAIV. A aquesta hora el programa proposa el concert d’El Diluvi i a les 23.30 un Concert de Lágrimas de Sangre.

Dissabte 22 d’octubre, els actes començaran a les 11 del matí amb activitats per a públic familiar:els contes dramatitzats Hi havia una vegada... que no t’enganyin els contes, a càrrec dels grups juvenils del teatre El Ciervo, La Faràndula i Teatre Sant Vicenç. A continuació, es podrà gaudir de l’espectacle musical Cooperem o competim de la mà de Comsoc‐Comunicació social. Més tard, a les 15, serà el torn de les danses típiques d’Equador i Colòmbia; a les 15.30 de la música tradicional de Romania i cap a les 16, de l’esquetx de teatre Un paquistanès a Catalunya, tot plegat a càrrec de la FAIV.La tarda de dissabte el Mescla’t seduirà el públic sabadellenc amb un programa d’actuacions teatrals, música i performance. L’oferta teatral s’inicia a les 17 amb una actuació teatral per entendre la importància de la Cooperació, a càrrec de Quarta Distància i a partir de les 18 es podrà veure la performance Jo sóc... sense por i la lectura del manifest jove dels i les joves participants a l’Intercanvi juvenil de la RECI (Red de Ciudades Interculturales). A les 19.15 s’ha previst un Flash Move Swing a càrrec de Swingcopats.

A continuació, la plaça del Doctor Robert acollirà de nou la lectura del manifest del Mescla’t i l’animació musical de Moby. La música també hi serà present amb les actuacions a l’escenari Dtumbaga a les 21.30. El programa finalitzarà amb un concert de Yacine & The Oriental Groove a les 23.30.

Més informació

Galeria fotogràfica del Mescla't 2016

 

 

MESCLA'T

També et pot interessar...