PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell s’adhereix a “Pren-te el pols”, un programa de detecció de les arítmies per prevenir l’ictus

Aquesta setmana s’inicia a Sabadell el desplegament de Prent-te el pols...

 

Aquesta setmana s’inicia a Sabadell el desplegament de “Prent-te el pols”, un programa de detecció de fibril·lació auricular –el tipus d’arítmia més freqüent– per tal de prevenir l’ictus. La campanya, que s’estendrà fins al 20 de desembre a la nostra ciutat, vol donar a conèixer la relació entre tenir una arítmia i la possibilitat de partir un ictus i mobilitzar als majors de 60 anys perquè es prenguin el pols a les farmàcies adherides. I, en cas de detectar-se un pols irregular, siguin derivats a un centre de salut. Així mateix, el programa vol sensibilitzar totes les franges d’edat per fer de la presa del pols un hàbit continu i estès en la nostra societat.

Impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat, la Fundació ICTUS i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, “Pren-te el pols” es vincula enguany amb la Marató de TV3, dedicada en aquesta edició a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En el cas de Sabadell, el desenvolupament de la campanya compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, tota la xarxa sanitària d’atenció primària, la Corporació Sanitària Parc Taulí i unes 40 farmàcies, que oferiran als majors de 60 anys la possibilitat de prendre’s el pols gratuïtament.

L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell, per embussament o trencament d’una artèria, que afecta 13.000 persones cada any a Catalunya, provocant diferents nivells de discapacitats al 45% dels afectats. L’ictus és la primera causa de mort en dones i la tercera entre els homes i provoca el doble de morts que el càncer de mama i de pròstata.

En aquest marc, val a dir que 1 de cada 5 ictus s’atribueix a la fibril·lació auricular i que entre el 8 i el 10% de la població de més 60 anys té arítmia. De fet, a Catalunya, 39.400 persones tenen arítmia i no ho saben. Prendre’s el pols de manera habitual esdevé, doncs, una manera de detectar l’arítmia i, per tant, de prevenir l’ictus.

Més informació sobre Pren-te el pols

Farmàcies adherides al territori